La Setmana del Llibre en Català perd visites i vendes

  • La comissió organitzadora té intenció de tornar a Barcelona l'any vinent · La Setmana de Palma ha augmentat el nombre de visitants i de vendes respecte a les edicions anteriors

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.03.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els organitzadors de la 27a Setmana del Llibre en Català, que s’ha fet a Sant Cugat del Vallès, i no pas a Barcelona, com era habitual, en fan un balanç ‘molt positiu’, malgrat haver disminuït les xifres de vendes i de visitants respecte dels anys anteriors. Segons l’organització, enguany han tingut cinquanta mil visitants, però fa dos anys van tenir-ne dos-cents mil, i s’han venut el 70% dels llibres que es van vendre l’any passat.Els organitzadors han fet saber que aspiraven a recuperar un espai públic al centre de Barcelona. I sobre el perfil dels visitants d’enguany, diuen que la meitat dels visitants de la Setmana era la primera vegada que hi anaven, i més del 60% dels del cap de setmana eren de fora de Sant Cugat. La resposta del públic, explica el president de la Setmana, Albert Pèlach, ‘ha estat extraordinària i molts ens sentim en deute amb Sant Cugat’.

En una entrevista a l’ACN, Pèlach deia que ja està ‘superada’ la polèmica amb el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, que en aquesta edició va abandonar l’organització de la fira per desavinences amb el model proposat. En canvi, la presidenta del Gremi, Imma Bellafont en declaracions a VilaWeb ha assegurat que no havien mantingut cap reunió amb l’actual organització de la Setmana i que, per tant, la crisi encara no s’havia superat. ‘Volem un plantejament diferent que no enfoqui la Setmana com una còpia d’una llibreria sinó que es potenciï els llibres de fons’, ha dit Bellafont. En declaracions a VilaWeb, Pèlach ha matisat les declaracions fetes a l’ACN i ha dit: ‘en aquests moments veig possible refer la col·laboració amb el Gremi’. De fet, Albert Pèlach ha explicat que tant ells com el Gremi coincideixen en les reunions de la Cambra del Llibre i que segur que en aquest les marc les dues parts parlaran pròximament sobre la polèmica.

A Palma augmenten les xifres

La vintena Setmana del Llibre en Català a Palma va tancar ahir amb unes xifres que augmenten respecte a la passada edició. Durant aquesta setmana s’han venut més de sis mil llibres, segons l’organització . Així ho va explicar en la clausura el president del gremi de llibreters de Mallorca, Francesc Moll, que va precisar que la quantitat de visitants ‘ha rondat aproximadament les quinze mil persones’. El nivell de vendes s’ha situat al cinc per cent mes que en l’edició passada. Segons el gremi de llibreters de Mallorca, ‘aquestes xifres avalen que el model de la fira dóna més presència a les activitats participatives i manté l’espai d’exposició i la venda de publicacions en llengua catalana’. Segons Moll, aquesta edició permet ‘donar aquesta fe de vida que hi ha una gran varietat de títols en llengua catalana, que permeten trobar alguna cosa que interessa en qualsevol camp d’estudi i fer veure aquesta realitat al major nombre de persones’.

Enllaços
Pàgina web de la 27a Setmana del Llibre en Català
Notícia anterior a VilaWeb: Comença la Setmana del Llibre en Català que, per primera vegada, marxa de Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any