Taradell renuncia a acollir l’aeroport de jets privats

  • S'havia d'instal·lar al pla de Mont-rodon · Ho va anunciar el batlle després d'una assemblea veïnal

VilaWeb
Redacció
12.03.2009 - 09:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Taradell (Osona) renuncia a acollir l’aeroport de jets privats al pla de Mont-rodon. Ho va anunciar (àudio) ahir el batlle, Lluís Verdaguer, després d’una assemblea en què participaren sis-cents veïns. Així doncs, la comarca no optarà a tenir l’aeroport, a què també aspiren el Bages i l’Anoia. L’estudi encarregat pel Consell Comarcal d’Osona fixava el pla de Mont-rodon com a l’únic que complia els requisits tècnics per a acollir la instal·lació.Verdaguer va destacar que durant l’assemblea que es va celebrar ahir i que va durar dues hores va haver-hi una vintena d’intervencions que es manifestaren en contra de l’aeroport amb diversos arguments de pes. Davant la negativa generalitzada dels veïns a acollir l’aeroport, l’ajuntament, per tant, va decidir de donar per tancat el ‘període de reflexió’ i renunciar-hi.

Amb tot, el batlle va reconèixer que la instal·lació de l’aeroport hagués estat una gran oportunitat econòmica, tot i que, segons que va dir, la salut econòmica del consistori era bona i l’estat de les finances no depenia pas d’aquest projecte. Verdaguer va defensar, més enllà d’interessos econòmics, el valor patrimonial de la zona.

La instal·lació de l’aeroport privat a Taradell ha despertat, segons el batlle, una ‘mobilització sense precedents’ que espera que s’activi per altres temes d’interès del propi municipi com de la comarca.

L’enginyer encarregat d’elaborar l’estudi del Consell Comarcal d’Osona, Jordi Sala, va assegurar durant l’assemblea que aquest tipus d’aeroports eren molt més majoritaris en d’altres països i va relativitzar-ne l’impacte paisatgístic. Foren no poques les opinions en contra. Eudald Sentmartí i Lluís Muntal, tots dos ramaders, van dir que aquest projecte podria deixar sense feina un centenar de persones. També ha intervingut Carles Martorell en representació del Grup de Naturalistes d’Osona que ha incidit en l’impacte que l’aeroport tindria pel paisatge.

Enllaços
Notícies relacionades: Osona engega un debat sobre l’impacte ecològic que tindria un futur aeroport

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any