Osona engega un debat sobre l’impacte ecològic que tindria un futur aeroport

  • La delegació de la Cambra de la comarca critica que s'està 'maximizant' l'impacte ecològic que tindria

VilaWeb
Redacció
12.03.2009 - 06:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, Oriol Guixà, considera que s’està ‘maximitzant’ l’impacte que per a l’entorn natural tindria la construcció d’un aeroport de jets privats a Mont-rodon. El dirigent empresarial considera que l’impacte seria ‘molt petit’ comparativament amb ‘el retorn’ que aquesta instal·lació podria donar a la comarca. I defensa que seria ‘molt bo’ poder fer un estudi ‘en profunditat’ on s’estudiessin els avantatges de l’aeroport.El dirigent cameral diu que alguns ciutadans opten per la ‘política del No’ sense fer una anàlisi dels ‘pros i contres’ del que representaria una instal·lació d’aquest tipus.

El Consell Comarcal d’Osona ha proposat que els plans de Mont-rodon, a Taradell, siguin l’indret de la comarca on es proposi d’ubicar l’aeroport corporatiu, en el marc del projecte que es presentarà a la Generalitat. Ara, la darrera decisió la tindrà l’ajuntament implicat, que és qui haurà de presentar la proposta definitiva a la Generalitat.

El Pla d’aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya, aprovat pel Decret 8/2009 de la Generalitat de Catalunya, de 20 de gener, preveu l’establiment d’un aeroport corporatiu empresarial per donar servei a l’aviació general i de negocis de Catalunya, especialment a la regió metropolitana de Barcelona.

La possibilitat que es construeixi un aeroport a Osona ha despertat l’oposició de diferents organitzacions de la comarca, entre les quals, el Grup de Defensa del Ter.

Enllaços
Consell Comarcal d’Osona: Presentació de l’estudi viabilitat de l’aeroport corporatiu empresarial a Osona.
Grup a Facebook: No volem un aeroport a Osona.
Més notícies: Vilaweb Torelló.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any