La trama de finançament irregular apunta directament el PP valencià

  • Garzón implica el president Camps i tres alts càrrecs més · La comptabilitat de la trama inclou pagaments de centenars de milers d'euros en comissions a 'PP VCL'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ha de decidir ara si és competent per a investigar la causa tramesa per Garzón. Si decideix que ho és, designarà un magistrat instructor que s'encarregarà de continuar les investigacions i de decidir si la causa procedeix. Tot això no té un termini prefixat.
Redacció
06.03.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP valencià és al centre de la trama de finançament il·legal i corrupció que estudia Garzón. El jutge es va inhibir ahir (llegiu el seu informe en pdf) en favor del Tribunal Suprem valencià i va aportar documentació segons la qual l’organització valenciana del PP hauria rebut pagaments de l’Special Events a canvi d’adjudicacions de contractes oficials. En els comptes de la suposada trama hi ha pagaments anotats com a ‘PP VCL’, que Garzón identifica com a ‘PP València’.En una interlocutòria publicada ahir a la tarda, Garzón incloïa en la trama l’ex-secretari d’Organització del PP valencià, José Víctor Campos Guinot, i el cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret Parreño.

Diu Garzón que el PP valencià pot haver rebut 420.700 euros del presumpte cap de la trama, Francisco Correa, en concepte de comissions, i que el president d’Orange Market, Álvaro Pérez, va pagar vestits al president Francisco Camps per un import de 12.783 euros en canvi de l’adjudicació de contractes a l’empresa.

El Consell es defensa

El vice-president i portaveu del Consell valencià, Vicent Rambla, va negar les acusacions de Garzón que impliquen el govern en la presumpta trama corruptiva i va advertir que prendrien accions judicials ‘contra qui hagi difamat’.

De la mateixa manera que Rambla, també el secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, va negar les acusacions. Es va mostrar ‘sorprès, indignat’ i va assegurar que col·laboraria amb la justícia.

L’oposició demana explicacions

La portaveu del grup de Compromís a les corts, Mònica Oltra, va demanar ahir que es formés una comissió d’investigació parlamentària per aclarir la responsabilitat política de cadascun dels implicats. I que el president Camps deixés ‘l’actitud altiva de no voler donar informació a l’oposició’, en relació amb la demanada de documents que han fet aquests dies els grups parlamentaris als consellers sobre els seus contractes amb empreses.

Pel secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ‘la democràcia valenciana’ viu ‘la pitjor crisi institucional’. Per això va demanar al president Camps que donés una ‘explicació urgent abans de poques hores’ sobre la seva responsabilitat i la dels dirigents del seu partit en el cas que investiga Garzón. ‘El Consell es troba col·lapsat, paralitzat i sota sospita, amb el president i el partit que el sustenta sota investigació’, ha dit. I els valencians no es mereixen ‘un govern involucrat en trames de delinqüència que afecten la imatge, l’estabilitat i el funcionament de les institucions’. Finalment, féu saber que la comissió executiva del PSPV es reuniria avui per estudiar la situació.

Enllaços
Reaccions a les webs dels PARTITS: PSPV | Esquerra Unida | Partit Popular.
La notícia, als altres diaris: Levante-EMV | Las Provincias l El País.
PDF: Informe d’inhibició del jutge Garzón en la suposada trama de corrupció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any