Lluís-Anton Baulenas: ‘He humanitzat una assassina’

  • VilaWeb TV l'entrevista arran de la publicació de 'El nas de Mussolini', Premi Sant Jordi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.03.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja es troba a les llibreries l’última novel·la de Lluís-Anton Baulenas, ‘El nas de Mussolini‘ (Proa), guanyadora de l’últim Premi Sant Jordi. L’obra ens parla d’una noia que té la missió d’assassinar el dictador Primo de Rivera. En aquest vídeo, Baulenas sentencia: ‘He humanitzat una assassina’, és a dir: la protagonista de la seva novel·la. En un altre vídeo podem veure el guanyador del Premi Sant Jordi llegint un fragment del seu llibre.

En l’entrevista amb VilaWeb TV Lluís-Anton Baulenas parla de la seva novel·la ‘El nas de Mussolini’, dels paral·lelismes entre l’actualitat i l’època en què s’ambienta el llibre, de les pressions que reben els escriptors i de la pèrdua de la capitalitat de la Setmana del Llibre en Català.

Els lectors que vulguin expressar la seva opinió o fer cap pregunta a l’autor sobre el seu últim llibre, poden adreçar-se-li des del Fòrum Lluís-Anton Baulenas, obert per l’editorial Proa. A més, també podran llegir el primer capítol de ‘El nas de Mussolini‘.

Lluís-Anton Baulenas (1958), novel·lista i dramaturg, ha escrit les novel·les ‘Noms a la sorra’ (1994), ‘El fil de plata’ (1998, Premi Carlemany), ‘La felicitat’ (2001, Premi Bertrana) i ‘Per un sac d’ossos’ (2005, Premi Ramon Llull). Dues de les seves obres han estat adaptades al cinema per Ventura Pons: ‘Amor idiota‘ i ‘Anita no perd el tren‘, i els seus llibres s’han traduït a l’anglès, l’espanyol, el francès, l’italià, el neerlandès i el xinès mandarí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any