Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  02.03.2009  06:36

La Generalitat autoritza la Constitució del Consorci Urbanístic de la Colònia Güell

Men?ame
 

El Govern ha fet un pas més per al desenvolupament del sector Pla Parcial Residencial “Entorn de la Colònia Güell” i ha autoritzat l’Institut Català del Sòl a constituir, conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Consorci urbanístic per a la posada en marxa del sector. Està previst que les obres comencin aquest 2009, i després enllaçarien amb les de l'ARE de la riera Can Soler

El Govern ha fet un pas més per al desenvolupament del sector Pla Parcial Residencial “Entorn de la Colònia Güell” i ha autoritzat l’Institut Català del Sòl (Incasòl) a constituir, conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, el Consorci urbanístic per a la posada en marxa del sector. El nou sector residencial, situat als termes municipals de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, té una superfície de 40,82 hectàrees, amb capacitat per a 1.350 habitatges potencials, 675 dels quals gaudiran de diferents règims de protecció. L’actuació compta amb un pressupost de 38,5 milions d’euros i es preveu que les obres d’urbanització puguin començar durant el tercer trimestre de 2009.
El Consorci urbanístic duu a terme el desenvolupament i execució del nou sector i està integrat al 50% per Incasòl i els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, que es distribueixen les responsabilitats dins el consorci amb el 48% i 2% respectivament, d’acord amb el conveni que el Govern va signar amb ambdós municipis el passat novembre.
Aquest projecte urbanístic s'ha desenvolupat durant diferents mandats polítics, i per diferents partits. El fet que els propietaris i promotors siguin les administracions públiques no vol dir que el projecte hagi tingut força opositors, especialment entre els defensors del medi ambient. Els veïns tampoc no ho veuen gaire clar. Aquest projecte urbanístic va lligat al de la riera de Can Soler, el qual ara mateix està sotmès a un ARE de la Generalitat. Aquesta frontera natural entre Sant Boi, la Colònia Güell i Santa Coloma de Cervelló desapareixerà sota les futures urbanitzacions, fent un continu urbà semblant al del marge esquerra del riu Llobregat, com L'Hospitalet, Cornellà, Sant Joan Despí, etc... Si tenim en compte que encara està en marxa projectes urbanístics com el de Les Oliveretes a Viladecans, o el del Pla entre Gavà i Castelldefels als vessants de les muntanyes, i la construcció de vials de cornisa, al marge dret es reproduirà l'esquema de l'altra banda del riu.
La recent crisi econòmica, especialment en la construcció, no ha alterat els plans que desenvolupen les administracions públiques catalanes. La qual cosa vol dir que encara saturarà més el mercat: algunes constructores parlen de competència deslleial, i altres sectors socials desconfien de les mesures per solucionar els problemes ambientals, de mobilitat i serveis que es generen. El darrer cas, per exemple, a Collserola, amb el pla a tocar de Mas Lluhí a Sant Feliu de Llobregat, entre la cimentera i l'ermita de la Salut. Els recents comunicats d'ICV-EUiA i de Progrés no són més que una mostra petita del creixent divorci entre els projectes polítics i la societat catalana.

Men?ame