Windows Vista guanya els Fiasco Awards

  • El sistema operatiu de Microsoft, considerat el fracàs tecnològic de l'any

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2009 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sistema operatiu de Microsoft, Windows Vista, fou declarat guanyador dels Fiasco Awards, els premis que posen en relleu els fracassos tecnològics més importants de l’últim any. El Sistema d’Administració i Gestió Acadèmica del Departament d’Educació (SAGA) va rebre un accèssit dedicat als projectes d’àmbit local. L’acte de lliurament dels premis es va fer ahir al vespre, en una festa al Casino de l’Aliança del Poblenou de Barcelona.El Windows Vista va ser el guanyador indiscutible dels premis. Dels 6.403 internautes que van votar els candidats seleccionats pel jurat, 5.222 van considerar que l’últim sistema operatiu de Microsoft havia estat el fracàs més estrepitós. De la candidatura de Windows Vista, la web dels Fiasco Awards en diu: ‘Les expectatives suscitades per Microsoft amb el Windows Vista n’han magnificat el fracàs. Molts usuaris es van veure sorpresos pel gran potencial que havien de tenir els ordinadors per a executar-lo amb normalitat i, en molts casos, hagueren de canviar de màquina per poder-lo utilitzar.’ El Windows Vista ha rebut moltes crítiques des que es va posar a la venda, fins al punt que molts usuaris van mantenir el Windows XP i Microsoft ha hagut d’accelerar la sortida del Windows 7.

Sistema d’Administració i Gestió Acadèmica del Departament d’Educació (SAGA) és un programa especial per als mestres de les escoles públiques de Catalunya, i és el producte del nostre país que ha rebut més votacions. Com diu la web dels premis de la candidatura del SAGA: ‘La insatisfacció dels professors en relació amb el SAGA és evident cada vegada que s’acosten les avaluacions trimestrals. La dificultat a l’hora d’introduir notes i d’actualitzar els expedients obliga molts mestres a procedir manualment.’

Els Fiasco Awards són una iniciativa d’un grup de professionals relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació, amb el suport de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions. Enguany s’han convocat per primera vegada, però amb la voluntat de tornar-hi l’any que ve.

Segons Antoni Brey, enginyer i organitzador dels premis, al nostre país qui ha tingut un fracàs en algun projecte mira d’amagar-lo de totes passades; als Estats Units, en canvi, hom valora que es faci constar al currículum. És aquest esperit que volen afavorir els Fiasco Awards: els errors són una manera d’aprendre i que cal saber riure-se’n.

Enllaços
Vídeo de promoció dels Fiasco Awards.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any