Notícies

Dimecres  25.02.2009  16:58

Isabel-Clara Simó: 'El meu llibre és el retrat de les persones que m'han impactat'

En un debat amb els lectors de VilaWeb, l'escriptora ha parlat d'Els racons de la memòria', de literatura, de política i de la situació de la llengua

Men?ame
 

Els lectors de VilaWeb van conversar en un xat (llegiu-lo sencer) amb l'escriptora Isabel-Clara Simó, que ha publicat 'Els racons de la memòria' (Edicions 62), un repàs de la seva trajectòria. Ha parlat de literatura, i també de la situació de la llengua i de la política al país: 'Al País Valencià tenim un enorme problema lingüístic i d'identitat', ha afirmat. Ací podeu veure l'entrevista que VilaWeb TV ha fet a l'escriptora.

Respecte la situació política i lingüística del país, l'escriptora ha afegit que té esperances dipositades 'en unes noves generacions no tan acomplexades com la meua'. A més, ha remarcat que problema és la manca de cohesió entre els Països Catalans. Finalment ha afegit: 'Mai creia que un dia arribaria a pensar-ho, però ara necessitem un líder'. Simó també ha explicat que ara està treballant en quatre llibres: una novel·la llarga i un llibre de contes, quasi acabats; una obra de teatre, en revisió i un llibre de poemes que ja ha acabat.

'El meu llibre és el retrat de les persones que m'han impactat', ha dit Simó en referència a 'Els racons de la memòria'. En aquest llibre, no solament repassa la seva obra i l'ofici d'escriure, ans també hi relata la relació que ha tingut amb la gent que ha conegut, i parla del pas del temps i dels llocs on ha residit: Alcoi, València, Figueres i Barcelona. A tot arreu on ha anat, diu, ha escrit, car per ella 'escriure és viure'. I aquesta obra és un gest d'agraïment als qui han contribuït a formar la seva personalitat.