Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.02.2009  15:12

Pirelli planteja d'acomiadar 460 treballadors de la planta de Manresa

L'empresa deixarà de fabricar pneumàtics a final d'any · Preveu de mantenir un centenar de llocs de treball

Men?ame
 

Pirelli ha anunciat que deixarà de produir neumàtics a la planta que té a Manresa cap a final d'any i que treballava en projectes alternatius per a mantenir la feina d'un centenar dels 560 treballadors que formen la plantilla actual. La resta tindrà les mateixes condicions d'indemnització que les establertes a l'últim ERO, presentat fa un mes. La direcció de l'empresa també té previst de reconvertir les instal·lacions actuals de la planta manresana.

El cessament de l'activitat arriba un mes després que empresa i treballadors pactessin un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 257 persones que comportava indemnitzacions de cinquanta-cinc dies per any amb un màxim de cinquanta-una mensualitats i un centenar de pre-jubilacions dels treballadors majors de cinquanta-set anys. El comitè va mostrar-se, en aquell moment, satisfet perquè una de les clàusules garantia que les condicions acordades a l'ERO serien vàlides durant sis anys en cas que Pirelli presentés un altre expedient.

Santi Vidal, delegat de CCOO al comitè d'empresa, ha recordat que, durant les negociacions de l'ERO, la direcció ja els va avançar la intenció de transformar l'activitat de la companyia. En aquest sentit, Vidal ha dit que, amb les actuals condicions de la fàbrica i de la plantilla, la planta de Manresa no té 'excessiu futur'. Per la seva banda, la UGT de Catalunya ha demanat, en un comunicat, que Pirelli recol·loqui tots els treballadors a la planta de Manresa en el procés de reconversió que ha de fer l'empresa.

L'empresa diu que la situació 'negativa' del sector de l'automoció i el deteriorament del negoci 'ha forçat Pirelli a definir un pla de reestructuració per a salvaguardar la competitivitat i fer front a la crisi internacional'.