Notícies

Dimarts  24.02.2009  17:33

Font de Mora anuncia per sorpresa que inclourà el xinès mandarí optatiu a secundària

L'anunci arriba quan han fracassat les negociacions entre conselleria i Plataforma per l'Ensenyament Públic

Men?ame
 

La Conselleria d'Educació valenciana inclourà l'ensenyament del xinès mandarí com a assignatura optativa al segon cicle de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i el Batxillerat a partir del 2010. Així ho ha dit per sorpresa el conseller Alejandro Font de Mora, just en el moment que les negociacions amb sindicats, mestres i pares han fracassat. Segons Font de Mora, això facilitarà 'l'accés a la comunicació amb la gent de tot el planeta'.

Segons Font de Mora, la Xina 'és una gran potència que cal tenir en compte amb vista al futur.' Ara, l'ensenyament del xinès, exigeix, ha dit, 'una fase de cerca de professorat i d'acords, perquè no és un idioma fàcil'; per això no podrà ensenyar-se abans del curs 2010-2011.

Fracàs de les negociacions

El termini de negociacions entre els agents de l'ensenyament valencià va acabar-se sense acord, perquè la Conselleria només ha acceptat un dels tretze punts del manifest de la Plataforma per l'Ensenyament Públic, que ha sol·licitat una reunió amb la secretària d'Educació, Concha Gómez.

La Plataforma va ajornar la vaga prevista per al desembre quan Font de Mora va avenir-se a negociar. Segons que havien acordat Plataforma i Conselleria, els tretze temes inclosos en el manifest de la Plataforma s'havien de discutir abans del 15 de febrer. Les reunions, finalment, es van acabar el dia 19 pràcticament sense haver-se avingut en res.