La consellera d’Acció Social proposa que ONG dels Països Catalans s’associïn per a poder continuar rebent subvencions estatals

  • El govern espanyol vol deixar de subvencionar les que no tinguin un projecte estatal

VilaWeb
Redacció
21.02.2009 - 18:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, ha proposat una estratègia perquè les ONG catalanes i de la resta del país puguin continuar rebent el 0,7% de l’IRPF per finançar-se. El govern espanyol va anunciar fa pocs dies que les ONG que només actuïn en una comunitat autònoma no podrien accedir a aquestes ajudes en un futur. Capdevila proposa que ONG de Catalunya, les Balears i el País Valencià s’associïn per fer projectes.D’aquesta manera, els seus projectes no es limitarien a una comunitat, i podrien rebre subvencions estatals.

Capdevila ha dit que les ONG rebran tot el suport de la Generalitat. Amb tot, la consellera confia que el govern espanyol rectifiqui l’ordre, per la pressió que ha rebut aquests últims dies.

Malestar a les Balears

A les Illes, l’anunci del govern espanyol també ha causat indignació. Anna Moilanen, presidenta de la Federació Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament de les Illes Balears, ha dit que l’ordre ‘no fa cap favor a la solidaritat’. ‘Estam contents que es destini el 0,7% de la recaptació de l’IRPF a fins socials i estam a favor que es millori la transparència de com s’atorga aquest fons, però no entenem perquè es posen límits a les associacions de caràcter local’, s’ha lamentat Moilanen.

Enllaços
Diari de Balears: La solidaritat s’indigna.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any