Oriol Llavina, Cuiner de l’Any al Fòrum Gastronòmic de Girona

  • Els millors xefs del món s'apleguen en aquest esdeveniment

VilaWeb
Redacció
21.02.2009 - 06:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El desè Fòrum Gastronòmic de Girona, que se celebra aquests dies, va donar a conèixer ahir la nit el guanyador de la distinció Cuiner de l’Any, que va recaure en Oriol Llavina, xef del Cigró d’Or de Gelida. Aquests dies, els cuiners més importants del món s’apleguen a la ciutat de l’Onyar, amb professionals com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o Pierre Gagnaire. Un dels objectius del fòrum és de promoure els productes catalans de qualitat.Així, cuiners de primer nivell participaran amb productors i altres professionals de la cuina en debats i sessions magistrals.

El Fòrum d’enguany, que es fa al Palau de Congressos, inclou sessions dedicades al vi, el pa i els dolços. Al FòrumVi, sumillers i cuiners faran meridatges per mostrar la comunió entre menjar i vi; al FòrumPa, entre altres aspectes, es podran conèixer algunes de varietats de blat ecològic; i al FòrumDolç, pastissers i cuiners mostraran les seves millors postres. Entre les activitats del programa d’enguany, també hi ha el segon Congrés de Col·lectius de Cuina de Catalunya, sobre els productes catalans i les ofertes turístiques que ofereix el Principat.

Els tres primers dies del Fòrum són reservats exclusivament al sector professional, i els altres dos dies obrirà les portes a tothom, per tal que els afeccionats puguin conèixer les novetats gastronòmiques de mans dels grans xefs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any