El rector de la UPF diu que els estudiants contraris a Bolonya no representen la majoria

  • Quatre dels estudiants expulsats de la UAB podrien ser admesos a la UB

VilaWeb
Redacció
17.02.2009 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rector de la UPF, Josep Joan Moreso, ha dit avui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que els estudiants que es manifestaven contra el procés de Bolonya no representaven pas la majoria i que tots els que ahir varen abandonar la taula nacional per la universitat pública no tenien voluntat de diàleg. La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, ha avançat que quatre dels sis estudiants expulsats de la UAB han demanat ser admesos a UB.Moreso ha reconegut que ‘sense alguns estudiants la taula era coixa’, sobretot perquè creu que, ara que l’han deixada, ja no tornaran. Però és que, segons ell, aquests estudiants, si no ‘hi ha una moratòria de l’espai europeu, no volen parlar de res’.

També és partidari que cada universitat vagi aplicant el procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior (o pla Bolonya) al seu ritme. I ho il·lustra amb l’experiència de la UPF: ‘Els estudiants que ja segueixen el pla Bolonya no hi oposen cap dificultat, ans el grau de satisfacció i de resultats és millor que no el de la resta’.

Una taula mig buida

La comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, ha fet una valoració positiva de la taula nacional de la universitat pública adduint que ahir s’hi havien presentat disset estudiants dels vint convocats i ha reiterat que volia obriria un procés per a arribar a un consens. Ara, el portaveu del SEPC, Arnau Mallol, ha comentat a VilaWeb que, dels catorze estudiants que van assistir a la taula en representació de les universitats, tots menys un van signar un document contra el procés de Bolonya i, en acabat, se’n van anar. Dels cinc estudiants que van assistir-hi en representació dels sindicats, solament dos es van quedar a la reunió. ‘Vista la situació, doncs, esperem que els rectors i el govern ens donin alguna resposta’, ha concretat Mallol.

Els estudiants que ahir van abandonar la reunió van al·legar que se n’havien exclòs ‘la majoria de reivindicacions estudiantils’, la principal de les quals és de suspendre el procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior, i que no hi havia voluntat de diàleg. ‘Un dels punts bàsics de la taula és que el procés de Bolonya és inqüestionable; solament estan disposats a fer algunes petites modificacions, i amb això no n’hi ha pas prou, creiem nosaltres’, va explicar Mallol. La pròxima reunió de la taula serà el 10 de març.

Una reunió paral·lela per a parlar dels expedientats

Abans de la reunió de la taula nacional per la universitat pública Blanca Palmada havia proposat als estudiants d’obrir un procés de diàleg paral·lel per a parlar dels estudiants expedientats de la UAB. El procés no inclouria solament rectors i estudiants sinó també terceres persones que hi farien de mitjanceres. Als estudiants, la proposta els ha semblat bé.

Continuen les tancades

Els estudiants de la UB, els d’Alacant, de la Universitat de la Illes Balears i de Girona continuen tancats per protestar contra Bolonya.

Enllaços
Especial Bolonya: Manifestació 20N. Ocupació del Rectorat de la UB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any