Una acusació contra el conseller Castellano complica la situació del PP valencià

  • L'acusen d'afavorir una constructora propietat d'uns amics, situació que no ha negat

VilaWeb
Redacció
16.02.2009 - 23:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller valencià de Governació, Serafín Castellano, ha estat acusat per la cadena SER d’afavorir durant anys una constructora propietat d’amics seus. Segons l’emissora l’empresa Construccions Taroncher ha rebut nombrosos contractes menors, que esquiven el concurs públic, especialment dels departaments dels quals ha estat conseller Castellano al llarg d’aquests anys. El conseller ho ha reconegut però ha dit que no creu que hi hagi cap irregularitat.El conseller i els propietaris de Construccions Taroncher, a més, van adquirir junts com a mínim un terreny.

Segons publica Levante, la Generalitat va començar a adjudicar contractes a Taroncher amb l’arribada de Castellano al govern, l’any 2000, en què Castellano fou nomenat conseller de Sanitat, i des d’aleshores l’empresa havia obtingut un gran nombre de contractes de tot tipus, des de reformes de sales d’operacions d’hospitals fins a rehabilitacions de terrasses, passant per la construcció d’instal·lacions per al trasllat de les escombraries. Políticament parlant, Castellano se situava en el bàndol de Francisco Camps, oposat als zaplanistes.

Aquesta acusació complica la situació del PP valencià, que és un dels focus de la investigació de Garzón sobre una suposada trama de tràfic d’influències vinculada al PP.

Enllaços
Viquipèdia: Serafín Castellanos
Levante-EMV: Serafín Castellano admite haber adjudicado obras a la constructora de unos amigos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any