Mòbils que fan de tot

  • Repassem les principals novetats anunciades fins ara al Mobile World Congress de Barcelona · Acer presenta els primers telèfons mòbils que fabrica, en un acte a la casa Batlló

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
De moment tan sols és una filtració en un bloc i prou, però hi ha el convenciment que es farà realitat aquesta setmana al Mobile World Congress de Barcelona. Parlem de l'esperat G2, el nou mòbil amb el sistema operatiu Android de Google que es diu que distribuirà a Europa Vodafone amb el fabricant HTC.
Redacció
17.02.2009 - 06:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir començà a Fira de Barcelona el Mobile World Congress, la cita més important sobre telefonia mòbil. La crisi econòmica és present al congrés, que preveu cinquanta mil visitants fins divendres, cinc mil menys que no l’any passat. Però sembla que la recessió no ha afectat ni el nombre d’expositors (mil tres-cents, un centenar més que no el 2008) ni el ritme de novetats, en què predominen les pantalles tàctils i les càmeres amb més resolució.També hi destaquen les interfícies cada vegada més intuïtives. En aquestes primeres hores de congrés, es destaca l’originalitat del coreà Samsung amb l’Omnia HD, l’evolució del reeixit Omnia presentat l’any passat i que segueix el concepte d’integrar totes les funcionalitats (telèfon, càmera, vídeo, GPS, internet…) en un sol aparell; el Beat DJ, amb editor de música, i el Blue Earth, que incorpora una petita placa solar. El finlandès Nokia ha presentat l’E55 i l’E75, molt enfocats a una clientela professional i en competència directa amb els Blackberry. I HTC ha anunciat el Diamond 2 i el Touch Pro, que combinen pantalla tàctil amb teclat complet.

Per la seva banda, Orange ha anunciat que serà la primera operadora a llançar a Europa l’espectacular rellotge telèfon Touch Watch de LG (vídeo). I Sony Ericsson, el fabricant més matiner a fer presentacions, va avançar diumenge l’Idou, amb pantalla tàctil i una càmera de 12,1 megapíxel (amb més resolució que moltes càmeres digitals). Funciona amb el sistema operatiu per a mòbils Symbian i no arribarà a les botigues fins la segona meitat de l’any. Sony també va presentar el W995, que no és tàctil però que té una càmera de 8 megapíxels i arribarà més aviat a les botigues.

Acer desembarca al mercat dels mòbils

Fins i tot Acer, que fins ara no havia entrat mai al mercat dels telèfons mòbils, ha presentat, en un acte a la casa Batlló, una gamma de telèfons anomenada Acer Tempo. La formen cinc telèfons mòbils: l’F900, amb GPS incorporat, tàctil, lleuger, amb una gran pantalla i una càmera de 3,2 megapíxels; l’M900, amb unes característiques semblants a les de l’anterior però sense GPS i que, a més, inclou un teclat complet, una càmera de 5 megapíxels, un lector d’empremptes digitals i disposa de connexió wi-fi; el DX900, que pot funcionar amb dues targes SIM alhora (una 2,75G i l’altra 3,5G), té wi-fi, teclat complet, lector d’empremptes digitals i una càmera de 5 megapíxels; i l’X960, que també té GPS, és gairebé completament tàctil, té una càmera de 3,2 megapíxels i s’ha dissenyat per servir com a reproductor de música i vídeo.

Windows Mobile 6.5

Barcelona també ha estat l’escenari on el director executiu de Microsoft, Steve Ballmer, ha presentat (vídeo) la nova versió del sistema operatiu per a mòbils Windows Mobile 6.5, que d’aquí a un parell de mesos incorporaran alguns dels telèfons que s’han presentat al congrés, com els HTC Touch Pro i Diamond 2. Qui se’ls compri abans podrà actualitzar-los gratuïtament. La nova versió del sistema operatiu destaca a la pantalla d’inici la informació recent més actualitzada, com els últims correus electrònics i missatges. A més, s’ha adaptat completament per a les pantalles tàctils i per als dits, de manera que no cal fer servir cap punter. El navegador, l’Internet Explorer per a mòbils, també s’ha millorat per mostrar les pàgines gairebé tal com es veuen en un ordinador convencional.

També és novetat el servei gratuït My Phone, pensat perquè els propietaris de mòbils puguin guardar els contactes i la informació que tinguin al telèfon a internet, de manera que el telèfon sempre estigui sincronitzat amb el compte de My Phone. Això hauria de servir per no perdre les dades si mai es perd el telèfon o per poder-les passar fàcilment a un altre mòbil quan calgui canviar-lo. Finalment, Microsoft ha anunciat el Windows Marketplace, una botiga d’aplicacions per a telèfons amb Windows Mobile semblant a les que ja hi ha per a l’iPhone i per als telèfons amb Android.

Seguiment del congrés

Atès que el Mobile World Congress és la cita de referència mundial del sector de la telefonia mòbil, tots els grans portals de gadgets i productes electrònics disposen aquests dies de secció i enviats especials a Barcelona. És el cas d’Engadget, Gizmodo, Cnet, Ubergizmo (amb emissió en directe i tot) i SlashGear, des dels quals es pot seguir el dia a dia del congrés. A GSMArena.com, Xataka, Wired i Vnunet també n’hi ha molta informació.

Enllaços
Mobile World Congress: web, Twitter i Facebook i TV.
Canal: VilaWeb Tecnologia i Ciència.
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Mòbils.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any