Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.02.2009  06:00

La crisi també afecta el Mobile World Congress de Barcelona

Els organitzadors preveuen cinc mil visitants menys, però tindrà cent expositors més · Els usuaris de mòbil amb targeta de pre-pagament tenen fins al novembre per a identificar-se

Men?ame
 

El congrés de telefonia mòbil més important del món, el Mobile World Congress, comença avui a la Fira de Barcelona amb una previsió de cinc mil visitants menys que no pas l'any passat. És a dir, els organitzadors esperen 50.000 professionals, però han aconseguit 1.300 expositors, cent més que no el 2008; a sobre, el firal creix de 6.000 metres quadrats. La crisi, doncs, no deixa d'afectar el congrés, però els responsables preveuen un èxit.

John Hoffman, conseller delegat de l'associació GSM, organitzadora del congrés, no ignora l'impacte de la crisi econòmica, però assegura que més que no pas el nombre de visitants, els preocupa la qualitat de les empreses que vinguin i els negocis que s'hi facin. A banda, una bona part dels visitants seran alts càrrecs d'empreses del sector, mig centenar de delegacions ministerials d'una colla de països i el 99% dels participants seran forasters.

Per un altre costat, Hoffman assegura la continuació del congrés a Barcelona després del 2012, sempre que hi hagi bones condicions de seguretat i que el preu de les cambres d'hotel sigui acceptable. Doncs bé, els Mossos d'Esquadra han doblat el dispositiu de seguretat de l'any passat i els preus de les cambres d'hotel han baixat respecte l'any passat. Com que, a més del nombre de visitants, també ha baixat el nombre de dies que es queden, els hotels de Barcelona voregen el 95% d'ocupació. L'any passat, en canvi, abans de la fira ja eren plens al cent per cent i alguns van arribar a demanar quantitats exagerades per una cambra.

Al congrés d'enguany, hi manquen algunes companyies importants del sector, com Apple, i Google hi acostuma a tenir una presència molt discreta; però les més importants de la telefonia mòbil no hi falten mai i és possible que presentin algunes novetats interessants. El fabricant d'ordinadors Acer, per exemple, potser hi presentarà la primera incursió al mercat de la telefonia mòbil. En canvi, el fabricant de telèfons Nokia, pot ser que presenti un portàtil barat de butxaca. HTC, finalment, pot presentar un nou telèfon mòbil amb el sistema operatiu Android.

El Mobile World Congress també és una oportunitat per a sentir, en directe, els caps d'algunes de les empreses de tecnologia més importants del món. Enguany, per exemple, hi vindran Steve Ballmer, cap executiu de Microsoft; Chris DeWolfe, cap executiu de MySpace; Josh Silverman, cap executiu de Skype; Olli Pekka, president de Nokia; i Vittorio Colao, cap executiu de Vodafone.

Enric Borràs Abelló