La crisi també afecta el Mobile World Congress de Barcelona

  • Els organitzadors preveuen que perdrà 5.000 visitants, però guanya 100 expositors

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Els usuaris de mòbils amb targetes de pre-pagament hauran d'identificar-se, abans del 7 de novembre, davant les seves companyies, tal com estableix la llei de conservació de dades aprovada després dels atemptats de l'11 de març a Madrid. Els usuaris que no s'hagin registrat al novembre perdran la línia i el número de telèfon.
Redacció
16.02.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés de telefonia mòbil més important del món, el Mobile World Congress, arrenca avui a la Fira de Barcelona amb una previsió de 5.000 visitants menys que no l’any passat. És previst que enguany el visitin 50.000 professionals, però hi haurà 1.300 expositors, 100 més que no el 2008, i l’espai de la fira també augmenta amb 6.000 metres quadrats. La crisi doncs, afecta el congrés, però els organitzadors creuen que tot i això serà un èxit.John Hoffman, conseller delegat de l’associació GSM, organitzadora del congrés, admet l’impacte de la crisi econòmica però assegura que tampoc no els interessa que participin 100.000 persones al congrés, sinó la qualitat de les empreses que hi vinguin i els negocis que s’hi facin. Per això no tenen por, la meitat part dels visitants seran alts càrrecs d’empreses del sector, hi haurà mig centenar de delegacions ministerials de diferents països i calculen que el 99% dels participants seran d’altres països.

Hoffman també garanteix la continuació del congrés a Barcelona més enllà del 2012 sempre que hi hagi bones condicions pel que fa a la seguretat i al preu de les habitacions d’hotel. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han doblat el dispositiu de seguretat que hi havia l’any passat i enguany les habitacions d’hotel han baixat de preu respecte l’any passat. No només ha baixat el nombre de visitants, sinó també els dies que es queden i això ha fet que els hotels de Barcelona, dies abans del congrés, estiguessin al 95% d’ocupació. L’any passat ja eren al 100% i alguns hotels van arribar a demanar quantitats exagerades per una habitació.

El Mobile World Congress també és una oportunitat per sentir, en directe, els caps d’algunes de les empreses de tecnologia més importants del món. Enguany, per exemple, hi parlaran Steve Ballmer, cap executiu de Vodafone; Chris DeWolfe, cap executiu de MySpace; Josh Silverman, cap executiu d’Skype; Olli Pekka, president de Nokia; i Vittorio Colao, cap executiu de Vodafone.

Enric Borràs Abelló

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any