Notícies

Divendres  13.02.2009  09:59

Accidentada inauguració del nou campus de la Universitat Pompeu Fabra

Moments de tensió i empentes amb la comitiva oficial encapçalada pel president Montilla · El rector de la UPF ha titllat els incidents de 'comportaments autoritaris'

Men?ame
 

La inauguració del nou campus de la UPF situat al barri de Poblenou de Barcelona, que s'ha fet fa pocs minuts, ha sigut accidentada. Un centenar d'estudiants han increpat el president Montilla, el conseller d'Universtiats, Innovació i Empresa, Josep Huguet, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. També han demanat la dimissió del rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso. Hi ha hagut moments de tensió i empentes amb les autoritats.

Cinc joves s'han abalançat sobre la comitiva presidencial però han estat repel·lits per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra. La comitiva de Montilla, envoltada d'un ampli dispositiu de seguretat, especialment d'agents de paisà, ha pogut repel·lir a empentes els estudiants, sense que es produïssin més incidents. Mentrestant, una cinquantena d'estudiants cridaven consignes com 'Moreso dimissió', 'Fora els Mossos de la universitat' i 'Som estudiants, no delinqüents'. A més, el pati principal estava ple de cartells en què es demanava la dimissió del conseller Huguet, del rector Moreso i contra el Pla Bolonya. Els parlaments que s'havien de fer al campus s'han hagut de traslladar dins la sala d'actes. El rector de la UPF, Moreso ha qualificat els incidents de 'comportaments autoritaris' mentre que el president de la Generalitat ha tret importància i ha assegurat que els estudiants que protestaven 'són una minoria'.

Queixes de l'actuació dels Mossos durant el desallotjament

Els estudiants concentrats al campus de la UPF estaven protestant pel desallotjament 'violent' d'aquesta nit de la tancada simbòlica de protesta dins el nou edifici de la facultat de Comunicació de la UPF al barri de Poblenou. Segons el SEPC, al cap de pocs minuts, més de quinze furgonetes dels Mossos d'Esquadra van aparèixer al campus universitari i van advertir als estudiants que procedirien a desallotjar-los per ordre del rector Josep Joan Moreso.

A quarts de dotze de la nit els Mossos van desallotjar els alumnes provocant diverses ferides als estudiants, dos d'ells han hagut de rebre assistència mèdica pels cops rebuts a les cames i al cap, segons que ha explicat a VilaWeb el portaveu del SEPC, Arnau Mallol. Des de la Universitat Pompeu Fabra han assegurat que la majoria dels estudiants tancats al campus no eren alumnes del centre. Precisament el 26 de febrer hi ha eleccions al rectorat de la UPF i el SEPC ja ha anunciat que faria campanya pel 'no' per la candidatura de Moreso.