Els Catalans Dragons de Perpinyà jugaran un partit de lliga a Barcelona

  • Abans del matx, que es farà el 20 de juny al Lluís Companys de Montjuïc, s'estrenarà oficialment la selecció catalana de rugbi a XIII

VilaWeb
Redacció
12.02.2009 - 18:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bernard Guasch, president del club de rugbi a XIII Catalans Dragons, i Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, han signat avui a Barcelona un conveni per impulsar la llengua i cultura catalanes a Catalunya Nord. A l’acte s’ha confirmat que els Catalans jugaran el 20 de juny un partit a l’estadi Lluís Companys de Barcelona, just després de l’estrena en partit internacional de la selecció catalana de rugbi a XIII, reconeguda oficialment.Feia tres anys que els Catalans Dragons miraven de jugar a Barcelona un partit de la Super League, la principal lliga de rugbi a XIII europea. El rival el 20 de juny serà el Warrington Wolves, que preveu portar a Barcelona entre quatre mil i cinc mil seguidors. Quant al rival de la selecció catalana, que l’any passat ja va jugar tres amistosos, encara no s’ha concretat, però l’Associació Catalana de Rugby Lliga (ACRL), reconeguda per la Federació Europea l’agost passat, ja ha parlat amb Alemanya, Itàlia i Txèquia.

Els partits del 20 de juny seran la culminació d’una intensa primavera de rugbi a XIII al Principat. Al final de febrer es jugarà la primera lliga universitària a Girona, amb la participació de set equips universitaris del Principat i el de la Universitat de Perpinyà. I d’abril a juny es disputarà la primera lliga catalana, amb vuit equips. Totes dues competicions són organitzades per l’ACRL, amb la intenció de potenciar al sud del Pirineu aquest esport tan arrelat a Catalunya Nord, on es practica des de 1934.

Quarta temporada

Els Catalans Dragons començaran dissabte vinent la seva quarta temporada a la Super League. Cal recordar que a la segona temporada els Catalans van ser finalistes de la Copa i, l’any passat, van quedar tercers a la lliga. Enguany l’equip s’ha reforçat amb quatre incorporacions internacionals i també estrena entrenador, l’australià Kevin Walters, arran de la marxa de Mick Potter al Saint Helens anglès.

Enllaços
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Rugbi a XIII.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any