Bromera readreça el Premi Nacional de Literatura Juvenil 2008 al públic adult

  • L'autor gallec Agustín Fernández Paz presenta 'Només ens queda l’amor', avui al vespre a la llibreria Catalònia de Barcelona

VilaWeb
Redacció
13.02.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Només ens queda l’amor’ (Bromera) de l’escriptor gallec Agustín Fernández Paz és un recull de relats per a qualsevol edat sobre la importància de l’amor. L’obra va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Juvenil 2008, però ara Bromera n’ha publicat una edició especial per a adults amb il·lustracions originals de Pablo Auladell. Ja es pot trobar a les llibreries i es presenta avui al vespre a la llibreria Catalònia de Barcelona.L’editorial Bromera ha publicat aquesta obra a la col·lecció ‘L’eclèctica’ per a adults, tot i que al novembre la va publicar en una col·lecció juvenil. ‘Malgrat haver guanyat el Premi Nacional de Literatura Juvenil, Només ens queda l’amor és també un llibre per a lectors adults. De fet, en gallec ja es va publicar per a un públic més gran’, ha explicat a VilaWeb el director de publicacions de Bromera, Joan Carles Girbés. Fernández Paz mateix reconeix que escriu ‘literatura de frontera’, per a joves i adults. I segons Girbés, és precisament a ‘Només ens queda l’amor’ que es veu més clarament aquesta frontera.

Fernández Paz va escriure els relats de ‘Només ens queda l’amor’ en èpoques diferents, però va aplegar-los en un sol llibre, perquè es va adonar que tots tenien un element comú: la importància de l’amor. En aquesta obra, hi apareixen personatges que viuen el primer amor, i personatges que el mantenen més enllà, i que comproven que l’amor pot ser molt bell i alhora molt amarg. Cada relat és precedit d’una citació amb referències poètiques, literàries o cinematogràfiques d’autors com Paul Auster i Pablo Neruda. Per aquest motiu, ‘Només ens queda l’amor’ també és, segons Fernández Paz, un llibre sobre la importància de la lectura en la nostra vida, perquè conté un homenatge explícit als llibres que ell estima d’una manera especial.

Bromera ha editat diversos llibres d’aquest autor en català: Cartes d’hivern, Aire negre, Les flors radioactives, Tres passes pel misteri, Amor dels quinze anys, Marilyn, Nit d’ombres voraces, Laura i els ratolins, Raquel té por, La fugida del mar, Fantasmes al paradís, Els guardians del bosc, Passadissos d’ombra, Amunt! i La nit dels animals.

Agustín Fernández Paz, amb més de trenta obres publicades, és l’escriptor amb més èxit de la literatura infantil i juvenil gallega i un dels més importants de l’estat espanyol. Ha estat finalista quatre vegades del Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil: per ‘O centro do labirinto’ el 1998, per ‘No corazón do bosque’ el 2002, per ‘Noite de voraces sombras’ el 2003 i per ‘Tres pasos polo misterio’ el 2005.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any