Notícies

Dijous  12.02.2009  06:00

Aprovada al Senat una moció que demana al govern espanyol que asseguri les emissions de TV3 al País Valencià

Men?ame
 

El ple del Senat ha aprovat per unanimitat una moció presentada per CiU que demana al govern espanyol que asseguri la recepció de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya. La moció ha estat aprovada amb algunes esmenes, com la que ha presentat l'Entesa Catalana de Progrés. Aquesta esmena precisa que la reciprocitat entre les emissions de TV3 i Canal 9 s'asseguri immediatament amb la concessió d'un tercer múltiplex al País Valencià.

D'acord amb el text aprovat, el govern espanyol, com a responsable de la concessió, control i inspecció dels canals de TDT, adoptarà les mesures i acords necessaris per a fer possible la reciprocitat d'emissions.

'Això significa que els dos principals partits implicats en el conflicte (perquè formen part del govern espanyol, el PSOE, i del govern valencià, el PP) contreuen el compromís de resoldre'l', ha declarat el portaveu de CiU, Jordi Vilajoana.

Pel senador convergent, l'aprovació de la moció 'demostra que el govern assumeix la seva responsabilitat central de resoldre el cas, perquè reconeix que la gestió, control i inspecció dels canals de TDT és competència estatal'. 'No oblidem que va ser el ministre Montilla qui va originar el conflicte', ha afegit.

Vilajoana ha recordat que Montilla, aleshores ministre d'Indústria, 'va demanar a Acció Cultural del País Valencià que deixés els canals per on s'emetien TV3 i el Canal 33 i els va cedir a la Sexta'. En canvi, els cediria els canals digitals que tants problemes han causat.

Pel grup parlamentari Català al Senat, la moció aprovada inclou també el compromís del govern espanyol de resoldre els conflictes jurídics que tot plegat ha suscitat. Entre aquests, i de manera especial, hi ha el de les multes que la Generalitat valenciana ha imposat a Acció Cultural.