Aprovada al Senat una moció que demana al govern espanyol que garanteixi les emissions de TV3 al País Valencià

VilaWeb
Redacció
11.02.2009 - 21:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Senat ha aprovat per unanimitat una moció presentada per CiU que demana al govern espanyol que garanteixi la recepció de TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. S’ha aprovat amb la introducció d’algunes esmenes, com la presentada per l’Entesa Catalana de Progrés, que ha demanat que es garanteixi immediatament aquesta reciprocitat entre les emissions de TV3 i Canal 9 amb la concessió d’un tercer múltiplex al País Valencià.D’acord amb el text aprovat, el govern espanyol, com a responsable de la concessió, control i inspecció dels canals de TDT, adoptarà les mesures i acords necessaris per fer possible la reciprocitat d’emissions.

‘Això significa que els dos principals partits implicats en el conflicte -en tant que formen part del govern espanyol, el PSOE, i el govern valencià, el PP- agafen el compromís de resoldre-ho’, ha declarat el portaveu de CiU, Jordi Vilajoana.

El senador convergent, a més, ha destacat el fet que l’aprovació de la moció ‘demostra, que el govern assumeix la seva responsabilitat central en resoldre aquest tema, perquè reconeix que és competència estatal la gestió, control i inspecció dels canals de TDT’. ‘No hem d’oblidar que va ser el ministre Montilla qui va causar el començament del conflicte’, ha afegit.

En aquesta línia, ha recordat que l’aleshores ministre d’Indústria ‘va demanar en el seu moment a Acció Cultural del País Valencià que deixés d’emetre TV3 i el Canal 33 pels canals per on ho feia i els va cedir a la Sexta’. A canvi d’això, apunta Vilajoana, li va a cedir els canals digitals pels quals havia d’emetre i que tants problemes li ha generat.

Per al grup parlamentari Català al Senat, la moció aprovada inclou també el compromís del govern estatal de buscar mecanismes per resoldre els conflictes jurídics que tot plegat ha generat. Entre aquests, i de manera especial, en destaca les multes que la Generalitat Valenciana ha imposat a Acció Cultural.

Enllaços
Notícia de VilaWeb: Acció Cultural emprèn una moció legislativa popular perquè les televisions en català es vegin a tot el país

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any