Acció Cultural emprèn una moció legislativa popular perquè les televisions en català es vegin a tot el país

  • Vol recollir mig milió de signatures · Avui es fan les primeres reunions de la campanya

VilaWeb
Redacció
10.02.2009 - 16:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià engega aquesta nit una Iniciativa Legislativa Popular perquè el parlament espanyol aprovi d’una llei que asseguri que totes les televisions en català es veuen arreu del territori lingüístic. Això implica l’elaboració d’una llei i la recollida de mig milió de signatures. Aquesta nit a Alcoi, Montaverner i Benicàssim es fan les tres primeres reunions per a posar en marxa la iniciativa. En aquest text Eliseu Climent explica el projecte.ACPV, que compta amb el suport de nombrosos grups i institucions comença aquesta nit una ronda de presentacions del projecte en ciutats valencianes. Les signatures es recolliran arreu de l’estat però es vol donar una importància especial al País Valencià ja que és la destrucció de la xarxa de repetidors de TV3 la que motiva la campanya.

Aquesta nit es fan tres reunions a Alcoi, Montaverner i Benicàssim. Dimecres les reunions són a Les Alqueries, Pego, Xeraco i Torreblanca. Dijous es faran a Agullent, Faura, Ibi, Castelló, Betxí, Alboraia i Catarroja. Divendres serà el torn d’Ontinyent. Gandia, Vall d’Uixó, Carcaixent i Muro. Dissabte finalment es faran reunions a Beneixama, Atzaneta i Oliva.

Acció Cultural planteja que l’aprovació l’any 2000 pel Parlament espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries obre la porta a una acció legislativa que senti un nou marc en el qual totes les televisions que emeten en una mateixa llengua han de poder ser vist en el conjunt del territori lingüístic.

Per a aconseguir això cal l’elaboració d’una llei i replegar mig milió de signatures validades que ACPV espera replegar en el conjunt del país i també en la resta de l’estat, amb una especial atenció a Galícia i el País Basc.

Enllaços
Eliseu Climent: ‘Per salvar la llengua cal una major cohesió comunicativa’
Llei Orgànica reguladora de la Iniciativa Popular Legislativa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any