Notícies

Dijous  05.02.2009  11:04

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament

Detinguts dos dels encadenats avui al matí a la seu d'Universitats

Men?ame
 

Els estudiants han decidit tornar a protestar contra Bolonya després de no haver-los convençut la proposta feta pel departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Consideren que no va a l'arrel del problema perquè no planteja d'aturar la implantació del pla de Bolonya. La protesta d'aquest matí convocada pel SEPC ha acabat amb dos detinguts. Amb aquesta acció, volien provocar una resposta del responsable del departament, Josep Huguet.

A principis d'aquesta setmana el SEPC va anunciar que rebutjava la proposta que els havia presentat el Comissionat d'Universitats i que, per tant, no assistirien a la Taula Nacional per la Universitat Pública on s'ha d'obrir el debat. 'Només es proposen petits canvis, i no la paralització de Bolonya com demanàvem', explica el portaveu del SEPC, Arnau Mallol (àudio). Davant el desacord, els estudiants han decidit de tornar a mobilitzar-se. Volen que ara s'obri un altre procés de debat que realment vagi a l'arrel del problema i que acabi aturant la implantació del procés. També denuncien l'actitud del departament, els rectors i el Comissionat d'Universitats davant les protestes estudiantils i l'expulsió d'estudiants de la Universitat Autònoma arran d'aquestes protestes. Concretament reclamen que s'aturi l'expulsió de sis estudiants i l'amonestació de vint-i-dos més per participar en protestes contra Bolonya.

Per la seva part, el departament d'Universitats ha dit que està treballant per tal que la Taula sigui el més representativa possible i hi puguin participar totes les associacions d'estudiants convocades.