Nissan fabricarà un nou model a Barcelona si se’n van 1.680 treballadors

  • Proposa un pla de baixes incentivades i de pre-jubilacions a la Zona Franca

VilaWeb
Redacció
05.02.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de Nissan va explicar ahir al comitè d’empresa que fabricaria un nou vehicle a la Zona Franca de Barcelona, si s’acordava el seu pla de baixes voluntàries per a reduir la plantilla. La idea és que se’n vagin 1.680 treballadors. La proposta es va presentar a la reunió de la direcció amb els sindicats per parlar del futur de la fàbrica i negociar l’excedent de treballadors. Aquest vehicle s’hi començaria a fabricar el 2012.Segons aquesta proposta, els treballadors que subscrivissin el pla rebrien una indemnització de 60 dies per any treballat, amb un mínim de 20.000 euros i un màxim de 120.000.

Però el comitè d’empresa es nega a acceptar cap reducció de plantilla si no hi ha garanties i demana més concreció a l’empresa sobre què pensa fer fins que no es construeixi el nou model.

Recordem que la reducció de 1.680 treballadors és la mateixa que proposava l’expedient de regulació d’ocupació anunciat a l’octubre i retirat al gener.

Enllaços
Arxiu: Unes dades de desocupació alarmants precipiten l’exigència de mesures als governs (4-2-09) l Nissan i sindicats pacten allargar les negociacions fins al setembre, si no hi ha acord abans (18-1-09).
Bloc de CC OO de Nissan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any