Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.02.2009  13:10

Latitude de Google localitza els usuaris a totes hores

És una aplicació de mòbil que sap i diu on són els qui se'n serveixen

Men?ame
 

Google ha obert avui un servei per a mòbils: Latitude (vegeu aquest vídeo). Una volta activat, Latitude localitza la posició de l'usuari en un mapa i els contactes de l'usuari autoritzats la poden veure. Latitude, en quaranta-dos idiomes incloent-hi el català, vol ser una xarxa social basada en la situació dels usuaris. Funciona amb la majoria de telèfons amb sistemes Android, Blackberry, Symbian S60, Windows Mobile i aviat també amb l'iPhone.

Latitude funciona amb Google Maps i hi situa els contactes que comparteixin localització amb l'usuari. Tots plegats poden fer saber què fan a cada moment o telefonar als amics que trobin al mapa, via sms o Google Talk. Si l’usuari afegeix el mòdul de Latitude a la pàgina d'iGoogle, també podrà veure on són els seus contactes a través del navegador de qualsevol ordinador.

La posició dels usuaris és una dada molt sensible, segons Google, per això cal filtrar amb molt de detall les dades a compartir i amb qui; hom pot reduir el grau de precisió de la localització, determinar quines localitzacions es comparteixen o no, i fer creure que para en un lloc diferent d'on és en realitat. Més informació, en aquest vídeo amb consells per als usuaris de Latitude. Google assegura que totes les dades compartides són controlades per l'usuari. És, doncs, responsabilitat d'aquest, fer saber als seus contactes i a Google on va i on no va.