Notícies

Dimecres  04.02.2009  12:02

Arxivada la causa per la crema d'una bandera espanyola

Els absolts critiquen la politització del procés · Els fets de què els acusen són de l'Onze de Setembre passat

Men?ame
 

El Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona ha decidit d'arxivar el procés obert contra dos independentistes per la crema d'una bandera espanyola durant la celebració de l'Onze de Setembre passat. El jutge, Joan Francesc Uría Martínez, ha pres la decisió davant la manca de mitjans per a identificar-ne els autors. Joaquim Espanyol, un dels imputats, ha criticat la politització del procés. Els acusats ja havien estat jutjats prèviament.

En efecte, aquests dos independentistes, militants de la CAJEI, ja van ésser citats a Madrid, juntament amb dos altres companys, acusats d'haver cremat retrats del rei espanyol. La causa es va arxivar per manca de proves, tot i que es va mantenir obert l'expedient per la crema de la bandera espanyola, que fou traslladat al jutjat instructor.

Joaquim Espanyol ha afirmat que l'absolució no es basava en les proves de què disposen els jutges per dictaminar-ne la culpabilitat o la innocència, sinó en la 'voluntat política'. D'altra banda, Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària, ha denunciat que sovint s'obrin processos judicials sense que hi hagi proves i que quan es tanquen perquè no es pot demostrar la culpabilitat dels processats, ningú no demani perdó ni exigeixi responsabilitats.