Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  03.02.2009  09:54

El gener acaba amb 64.695 desocupats més a tot el país

Ja hi ha un total de 918.899 desocupats · Els sindicats en fan la valoració i exigeixen mesures urgents

Men?ame
 

Durant el mes de gener l'atur ha augmentat a tot el país. Ara hi ha 64.695 desocupats més que al desembre de 2008. Al Principat ha augmentat en 32.525 persones, un 7,68% més respecte al mes anterior. A les Illes hi ha 1.149 desocupats més, un 1,57% més que al desembre. Al País Valencià en són 31.021 més, xifra que suposa un augment del 8,67%. La xifra total de desocupats és de 918.899. Els sindicats han valorat la situació i han exigit mesures.

Al Principat la xifra total de desocupats se situa ara en 455.757, a les Illes, en 74.447, i al País Valencià n'hi ha 388.695. Aquestes dades, fetes avui públiques pel Ministeri de Treball i Immigració, continuen marcant rècords històrics.

Aquestes dades no comptabilitzen l'atur a la Franja de Ponent, a Catalunya Nord i a Andorra, perquè VilaWeb no hi ha tingut accés.

Valoracions dels sindicats

Enfront d'aquesta situació CCOO considera que cal 'garantir l'atenció i la protecció social a les persones que es quedin sense feina'; 'impulsar la creació d'una renda garantida de ciutadania per aquelles persones que no tinguin protecció d'atur i agilitar el procés de pagament de les prestacions', i 'que els recursos públics prioritzin les polítiques socials bàsiques'. Aquestes són algunes de les exigències que han fet públiques el sindicat en un comunicat emès per tal de valorar les xifres de l'atur.

UGT, d'altra banda, ha exigit 'la posada en marxa d'una veritable ofensiva contra l'atur'. El sindicat creu necessàries una sèrie de mesura com ara 'més protecció per a les persones que perden la seva feina', 'la millora la formació del conjunt de les persones treballadors', 'el replantejament de les polítiques actives d'ocupació' o 'l'augment dels recursos destinats al servei públic d'ocupació'. Totes aquestes mesures, segons que ha dit el sindicat en un comunicat, han de resoldre dues funcions: 'per una banda, donar resposta a les persones treballadores que, dia rere dia, perden la feina i, per una altra, esdevenir elements de prevenció per tal d'evitar aquest augment de la desocupació que sembla incontrolable'.