Jornada complicada per als usuaris de la rodalia de Renfe de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.02.2009 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La xarxa de la rodalia de Renfe de Barcelona ha patit diverses incidències avui, primer dia laborable en què entraven en servei els nous horaris per les obres del TGV a Sant Andreu Comtal. La màquina d’un tren ha cremat a Gavà i s’ha hagut de desallotjar, fet que ha provocat retards a la línia 2. A la línia Portbou-Barcelona-Girona un grup de passatgers s’han negat a ensenyar el bitllet en senyal de protesta, tot i que han decidit d’aturar-la.Per causa de l’incendi a la màquina d’un tren a Gavà, el comboi ha quedat aturat a uns dos-cents metres de l’estació. Els passatgers, després d’ésser desallotjats, han hagut de caminar per la via fins a l’estació. Els bombers hi ha enviat cinc dotacions que han apagat el foc en una mica més de mitja hora.

Segons un portaveu de la companyia ferroviària, primerament s’ha vist només afectada la línia 2 sud. Els bombers, però, han sol·licitat que s’aturés la circulació per totes dues vies, fet que ha causat el tancament de la línia 2 nord. A hores d’ara s’ha reprès la circulació, però els retards, de fins a mitja hora, continuen.

A més, els trens de mitja distància procedents de Girona també s’han vist afectats, amb retards de mitja hora.

Aturen la protesta d’usuaris de la línia Portbou-Girona-Barcelona

El grup d’usuaris de Renfe que han promogut la protesta de negar-se a ensenyar els bitllets al revisor han aturat, de moment, la seva reivindicació. Marià Torrent, un dels portaveus, ha dit que la companyia els ha ‘assegurat’ que es reuniria amb el col·lectiu aquesta setmana.

La protesta s’ha produït aquest matí. Un tren de la línia Girona-Barcelona ha estat més de quaranta minuts aturat a Sant Celoni perquè un grup d’usuaris s’ha negat a ensenyar el bitllet com a mesura de protesta per l’encariment de les tarifes, l’empitjorament del servei i l’increment del temps de viatge a causa de les obres del TGV.

El revisor ha ordenat d’aturat el tren i ha avisat els mossos d’esquadra per obligar els usuaris a ensenyar els bitllets. Des de Renfe han assegurat que el bitllet es demanava als usuaris perquè hi ha inclosa l’assegurança per al passatger i, per tant, ‘és obligatori portar-lo’, han dit. Ho han desvinculat de la pujada de tarifes ‘perquè fa un mes que es van apujar’ i respecte de la modificació dels horaris per les obres del TGV han dit que ‘no es pot fer altra cosa’ i que ‘s’hi han vist obligats’.

Enllaços
Pàgina de Renfe amb les últimes incidències a la xarxa dels trens de la rodalia de Barcelona.
Mapa de la xarxa de la rodalia de Renfe de Barcelona
Nous horaris i itineraris a Renfe per les obres del TGV a l’estació de Sant Andreu Comtal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any