Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  28.01.2009  05:59

Es mor el novel·lista nord-americà John Updike

Guanyador de dos Pulitzer, fou el cronista de les relacions sentimentals de les parelles urbanes nord-americanes

Men?ame
 

Ahir al vespre es va conèixer la mort, per càncer de pulmó, del novel·lista nord-americà John Updike. Tenia setanta-sis anys i era un dels escriptors nord-americans contemporanis de més prestigi. Conegut com el 'cronista de l'adulteri urbà', la seva obra retrata les relacions sentimentals i sexuals de les parelles de la segona meitat del XX. Updike havia guanyat dos Pulitzer i el National Book Award, el premi nacional de literatura dels Estats Units.

El divorci era una constant en moltes de les seves obres, algunes de les quals van ser best-sellers i es van adaptar al cinema, com 'Les Bruixes d'Eastwick'.

Autor prolífic, va escriure una cinquantena de llibres, entre novel·les, poemes, cròniques i articles, una bona part publicats a la prestigiosa The New Yorker.

Entre les seves obres més conegudes hi ha les de la sèrie del conill: 'Corre, conill', 'El retorn del conill', 'El conill és ric' i 'Conill en pau'.

En català n'hi ha unes quantes de publicades: 'De la finca' (Proa, 1987), 'Bech atrapat' (Proa, 2000), 'Gertrudis i Claudi' (Edicions 62, 2001), 'Terrorista' (Bromera, 2007).