La policia desallotja els representants sindicals tancats al Departament d’Educació

  • Diuen que el conseller Maragall actua al marge de la comunitat educativa i comencen noves mobilitzacions · S'havien tancat a la seu de serveis territorials del departament

VilaWeb
Redacció
27.01.2009 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vint-i-cinc representants dels cinc sindicats d’ensenyament (USTEC·STEs, CCOO, ASPEC-SPS, UGT i CGT), tancats als serveis territorials del Departament d’Educació a Barcelona han estat desallotjats aquest vespre, segons que ha confirmat a VilaWeb la portaveu del sindicat majoritari (USTEC·STEs), Rosa Cañadell. Els sindicats protesten contra la política educativa del conseller Ernest Maragall, a qui acusen d’autoritari i de menysprear el professorat.En aquest sentit, acusen el Departament d’incapacitat i de negligència a l’hora de resoldre els problemes reals dels centres educatius públics, com ara la massificació a les aules o el dèficit en les construccions escolars.

També critiquen que el conseller aplica alguns preceptes de la llei, quan encara no s’han discutit ni aprovat. I és per tot això que els cinc sindicats fan una crida mobilitzar-se de nou contra la llei d’educació.

Concentracions el 12 de febrer

Els sindicats també han convocat per al 12 de febrer manifestacions davant dels ajuntaments d’alguns municipis. Acusen el conseller Maragall d’actuar al marge de la comunitat educativa. Diuen que si el departament no atén les seves peticions convocaran una nova vaga general de l’ensenyament públic.

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: Pares i mestres reclamen canvis a la Llei d’Educació davant el parlament (30-11-2008).
VilaWeb TV: L’escola, a examen (4-12-2008) | Cap on va l’educació? (14-02-2008) | Entrevista amb Ernest Maragall (13-02-2088)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any