Oriol Junqueras: ‘L’estat espanyol no ens deixa ser europeus’

  • Esquerra ha presentat avui públicament Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions europees

VilaWeb
Redacció
27.01.2009 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la presentació pública, el candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha reivindicat la presència de Catalunya a Europa (vídeo). També ha demanat a la ciutadania que hi voti per obtenir la màxima sobirania: ‘Volem ser un estat’, ha dit. A més de valorar com a ‘molt positiva’ una coalició ‘àmplia i unitària’ de les forces nacionalistes, ha assegurat que confia a poder ‘recórrer un camí conjunt’ amb Ramon Tremosa, candidat de CiU.

Junqueras ha afirmat que Catalunya té una llarga tradició europeista. ‘Som Europa’, ha dit: ‘L’estat espanyol no ens deixa ser-ho, i volem explicar a Europa que és l’estat qui no ens deixa d’ésser europeus’.

‘Volem que Catalunya disposi del màxim poder polític. Hem de convèncer la ciutadania que com més sobirania tingui Catalunya, més capacitat política tindrem els representants polítics per resoldre els problemes de la gent. Volem assumir aquesta responsabilitat’. Ha recordat que un dels principis de la Unió Europea ha estat, des de la seva constitució, acostar el poder polític a la ciutadania: ‘Esquerra vol més democràcia’.

El candidat d’Esquerra ha valorat ‘molt positivament’ la possibilitat de presentar-hi una candidatura ‘àmplia i unitària’. Segons que ha dit, ‘compartim sensibilitats diverses amb determinades formacions polítiques amb què ja hem concorregut anteriorment a les eleccions’. No ha volgut concretar cap aliança perquè les negociacions entre els partits encara estan obertes. També ha fet referència a Ramon Tremosa, candidat de CiU. L’ha qualificat de ‘bon candidat’ i ha assegurat que confia a poder ‘recórrer amb ell un camí conjunt’.

Oriol Junqueras ha defensat la seva candidatura i ha assegurat que intentarà assolir un suport ampli i entusiasmar els votants. A més a més, ha encoratjat la ciutadania a participar en les eleccions europees perquè ‘l’abstenció perjudica la democràcia’. Ha assegurat que encara la candidatura ‘sense por’ i que està del tot disposat a ‘assumir reptes difícils’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any