Quatre nens morts per l’ensorrament del poliesportiu de Sant Boi per causa del vent

  • La caiguda d'un mur mata un home a Aigües de Busot i la caiguda d'arbres en mata un a la Palma de Cervelló i un altre a Abrera · Catalunya Nord i una part del Camp de Tarragona, el Vallès i el Baix Llobregat, sense subministrament elèctric · Carreteres i línies de tren tallades i connexions marítimes suspeses pel fort temporal

VilaWeb
Redacció
24.01.2009 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fort temporal de vent ja ha causat vuit víctimes mortals, set de les quals avui. El vent ha fet caure la teulada del poliesportiu de Sant Boi de Llobregat que hi ha al costat del camp de beisbol; tres nens han mort i dos més ha quedat ferits de gravetat. Un dels ferits ha mort poc després a l’hospital i hi ha una desena més de ferits lleus. També avui un home de 51 anys ha mort a Aigües de Busot (Alacantí) quan un mur li ha caigut al damunt i dos homes més han mort, un a la Palma de Cervelló (Baix Llobregat) i un altre a Abrera, quan els han caigut sengles arbres al damunt. Ahir una dona de 52 anys també va morir per la caiguda d’una paret a Barcelona. El temporal, a més, causa molts altres problemes, sobretot a les carreteres, a les línies de tren i a les connexions marítimes.

A Catalunya Nord, a la tarda hi ha hagut un tall en la línia de 400.000 volts i encara no se sap quan es restablirà el subministrament elèctric. Uns 200.000 clients del Camp de Tarragona, el Vallès i el Baix Llobregat també han quedat sense llum a la tarda. A més, les ratxes de vent de fins a 170 quilòmetres per hora han obligat a evacuar zones comercials i a suspendre el transport públic urbà i interurbà de les poblacions nord-catalanes. És previst que el vent bufi amb molta força durant tot el dia i que demà afluixi una mica la intensitat.L’accident al poliesportiu de Sant Boi de Llobregat ha tingut lloc cap a les onze del matí. Una vintena de nens d’entre 9 i 12 anys que jugaven a beisbol al camp municipal han entrat a l’annex, cobert per una teulada d’uralita, perquè el vent els impedia de fer els entrenaments. La mateixa força del vent ha arrencat la teulada i, tot seguit, han caigut al seu damunt parts de les parets laterals del poliesportiu.

Problemes a les carreteres

Avui s’han hagut de tallar més d’una desena de carreteres del Principat, del País Valencià i de les Illes. Els bombers han hagut de fer més d’un miler de sortides, sobretot per retirar arbres caiguts i altres objectes que s’ha endut el vent.

Algunes línies de la rodalia de Renfe de Barcelona també han patit les conseqüències del temporal. A mig matí, la caiguda d’arbres i tanques a la via ha fet tallar la línia R-4, entre Terrassa i Manresa, i la línia R-2, entre Sants i Montmeló. De fet, segons Renfe, els trens circulen fora de l’horari habitual a totes les línies, que en algun tram han hagut d’aturar momentàniament el servei. El temporal també ha fet tallar els trams de la línia Llobregat-Anoia d’FGC entre Piera i Masquefa i Manresa-Baixador i Sant Vicenç-Castellgalí i ha causat retards a la línia del TGV.

A més, les connexions marítimes entres les Illes i el País Valencià també han quedat afectades; Baleària ha suspès la ruta Palma-Eivissa-Dénia de les 9.30 i Iscomar la ruta Palma-València de les 12.00.

El vent bufarà durant tot el dia amb cops de més de 100 km/h, i l’Institut Geològic de Catalunya ha alertat del risc d’allaus a tot el Pirineu.

Enllaços
Webs per a seguir les incidències del trànsit: A les carreteres del Principat | A les carreteres del País Valencià l El trànsit a Mallorca | El trànsit a Andorra.
Direcció General d’Emergències de les Illes Balears, Centre de Coordinació d’Emergències del País Valencià, Avís de risc per fort vent al Principat i alerta pel temporal a Catalunya Nord.
Informació sobre les incidències ferroviàries a Renfe, FGC i SNCF.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any