Vicent Martí reivindica el valor de l’horta

  • Ahir va declarar als jutjats · El judici contra Salvem l'Horta d'Alboraia reprendrà el 12 de febrer

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.01.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El judici contra Vicent Martí i altres quatre membres de Salvem l’Horta d’Alboraia va començar ahir a València. Se’ls acusa d’alteració de l’ordre públic. Per part de l’acusació hi va declarar, entre altres, l’alcalde d’Alboraia, Manuel Álvaro. Vicent Martí ha dit a Vilaweb que és ‘optimista’ i confia ‘que es faci justícia’. El llaurador ha tornat a reivindicar ‘el valor de l’horta, un patrimoni ben ric que cal defensar pam a pam’.A més de l’alcalde d’Alboraia també va declarar el cap de la policia municipal. Tots dos, segons que han dit fonts de la defensa, ‘s’han contradit en les declaracions i no han estat capaços d’identificar cap dels acusats’.

Malgrat que el judici va durar més de cinc hores, no tots els testimonis citats a declarar van poder donar la seva visió dels fets. És per això que el judici es reprendrà el dia 12 de febrer.

A la concentració, convocada per activistes dels moviments socials valencians i amics de Vicent Martí i de la resta d’acusats, hi van assistir unes cinc-centes persones. Van volgut, així, fer constar el seu suport.

La Plataforma Salvem l’Horta d’Alboraia es va fundar en resposta al pla urbanístic que preveia de construir un centre comercial a l’horta de Vera. Alguns membres d’aquesta plataforma desplegaren una pancarta en un ple municipal per denunciar el cas. Això era el desembre del 2005. Però l’ajuntament va denunciar Vicent Martí i altres quatre membres de la plataforma per alteració de l’ordre públic. Ahir, més de tres anys després, van ser sotmesos a judici.

Vicent Martí és un llaurador ecològic d’Alboraia, activista de la terra i del territori des de fa més de trenta anys. Juntament amb llauradors i membres de moviments socials valencians ha protagonitzat les darreres mobilitzacions contra l’especulació urbanística al País Valencià. També ha estat pioner a l’hora de recuperar el conreu d’hortalisses de manera tradicional i natural.

Enllaços
El País: Salvem L’Horta clama contra la urbanización de más de un millón de metros cuadrados en Alboraia (02/12/2005).
Vídeo de David Segarra: Salvem l’Horta de Vera.
Terra Crítica: Steinitz, Pons i l’horta de Vera-Alboraia (27/05/2007).
Blocs de Toni Cucarella: Defensar l’horta no és cap delicte: absolució Vicent Martí!, i de Xavi Sarrià: Vicent Martí: un llaurador a judici

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any