Notícies

Dissabte  24.01.2009  06:00

Vicent Martí reivindica el valor de l'horta

Ahir va declarar als jutjats · El judici contra Salvem l'Horta d'Alboraia reprendrà el 12 de febrer

Men?ame
 

El judici contra Vicent Martí i altres quatre membres de Salvem l'Horta d'Alboraia va començar ahir a València. Se'ls acusa d'alteració de l'ordre públic. Per part de l'acusació hi va declarar, entre altres, l'alcalde d'Alboraia, Manuel Álvaro. Vicent Martí ha dit a Vilaweb que és 'optimista' i confia 'que es faci justícia'. El llaurador ha tornat a reivindicar 'el valor de l'horta, un patrimoni ben ric que cal defensar pam a pam'.

A més de l'alcalde d'Alboraia també va declarar el cap de la policia municipal. Tots dos, segons que han dit fonts de la defensa, 's'han contradit en les declaracions i no han estat capaços d'identificar cap dels acusats'.
Malgrat que el judici va durar més de cinc hores, no tots els testimonis citats a declarar van poder donar la seva visió dels fets. És per això que el judici es reprendrà el dia 12 de febrer.

A la concentració, convocada per activistes dels moviments socials valencians i amics de Vicent Martí i de la resta d'acusats, hi van assistir unes cinc-centes persones. Van volgut, així, fer constar el seu suport.

La Plataforma Salvem l'Horta d'Alboraia es va fundar en resposta al pla urbanístic que preveia de construir un centre comercial a l'horta de Vera. Alguns membres d'aquesta plataforma desplegaren una pancarta en un ple municipal per denunciar el cas. Això era el desembre del 2005. Però l'ajuntament va denunciar Vicent Martí i altres quatre membres de la plataforma per alteració de l'ordre públic. Ahir, més de tres anys després, van ser sotmesos a judici.

Vicent Martí és un llaurador ecològic d'Alboraia, activista de la terra i del territori des de fa més de trenta anys. Juntament amb llauradors i membres de moviments socials valencians ha protagonitzat les darreres mobilitzacions contra l'especulació urbanística al País Valencià. També ha estat pioner a l'hora de recuperar el conreu d'hortalisses de manera tradicional i natural.