Deumil.cat vol posar l’autodeterminació a l’agenda del món

  • Avui ha presentat la campanya perquè milers de catalans es manifestin a Brussel·les

VilaWeb
Redacció
22.01.2009 - 17:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Deumil.cat ha presentat la campanya ‘10.000 a Brussel·les per l’autodeterminació‘, que vol portar milers de catalans a la manifestació per la independència que es farà el 7 de març a Brussel·les. El catedràtic Enric Canela ha explicat que les finalitats eren ‘internacionalitzar el conflicte de Catalunya, que ha de figurar a l’agenda del món’, i ‘que els partits posin als seus programes l’autodeterminació com a objectiu’ (àudio).Canela ha dit que Catalunya havia de decidir si volia ser una regió espanyola o volia ser un estat independent. ‘Hem d’aconseguir que es faci un plebiscit per a l’autodeterminació’, ha destacat. Canela també ha demanat als partits polítics que se sumessin a la iniciativa, tot i que ha rebutjat que cap partit vulgui capitalitzar-la: ‘És el poble de Catalunya qui reclama el dret a l’autodeterminació’, ha dit.

‘Volem exercir el dret d’autodeterminació i volem que estigui a l’agenda internacional’, ha afegit la representant de Sobirania i Progrés Elisenda Paluzie.

Els components del consell Deumil.cat són persones vinculades a la societat civil. Les plataformes sobiranistes com la PDD i Sobirania i Progrés es troben també representades dins el consell. La iniciativa va néixer arran de l’article ‘Perplex, jo?‘, d’Enric Canela i dels comentaris dels seus lectors.

Suport a la iniciativa

Entre algunes de les personalitats que han donat suport a la iniciativa hi ha: el filòsof i professor visitant de dret constitucional a la Universitat de Buffalo, Antoni Abad; l’escriptor Sebastià Alzamora; l’escriptor i periodista Víctor Alexandre; els escriptors Màrius Serra, Isabel-Clara Simó i Mathew Tree; l’escriptor, professor de Dret Adminsitratiu a la URV i membre d’ERC, Jaume Renyer; els diputats d’ERC Pere Aragonès i Uriel Bertran; l’ex-president del Parlament Heribert Barrera; el president sectorial d’Immigració de CDC, Àngel Colom; el diputat de CiU, Francesc Homs; el fundador i president de CIEMEN, Aureli Argemí; el president del Casal Argentí de Barcelona, Diego Arcos; l’advocada Rut Carandell; el president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes; l’actor i director Joel Joan; el professor de dret constitucional a la UPF, Hèctor López Bofill; la directora del Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials de la UB i representant de Sobirania i Progrés, Elisenda Paluzie; la presidenta de la PDD, Elisenda Romeu; i el periodista Josep Puigbó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any