Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  22.01.2009  13:29

Els governs català i balear signen la reciprocitat televisiva a partir de febrer

Estudiaran la viabilitat de crear de crear un canal conjunt de televisió per internet

Men?ame
 

El Govern i la Generalitat han signat l'acord de reciprocitat de les emissions televisives d'IB3 i TVC en el marc de la TDT. S'han signat dos convenis: un que actualitza les relacions entre els governs en matèria audiovisual i un altre que dóna cobertura legal a l'emissió i recepció de les programacions de totes dues cadenes. És previst que tots dos governs estudiïn la viabilitat de crear un canal conjunt de televisió per internet (IPTV)

A la signatura de tots dos acords ha assistit el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el conseller de la Presidència del Govern Balear, Albert Moragues; la directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Cullell, i el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Antoni Martorell.

A finals del juny passat, Albert Moragues i Joan Manuel Tresserras deixaren palesa la seva voluntat de garantir l'intercanvi de la producció audiovisual en català. Segons que va dir Tresserras en la reunió que va mantenir amb Moragues a Palma, ambdós canals de televisió 'no són competidors sinó perfectament complementaris'. És per això que acordaren subscriure un nou conveni entre ambdues corporacions. La intenció era adaptar el conveni de reciprocitat televisiva entre Televisió de Catalunya (TVC) i la Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3), signat pels dos governs l'any 2004, al nou entorn de la TDT. Avui, finalment, s'ha signat l'acord, que actualitza el conveni signat per tots dos governs l'any 2004

Potenciació de la televisió en català

Tresserras i Moragues han deixat palès l'interès per consolidar un marc estable de cooperació entre IB3 i TVC. Segons que ha dit Moragues, això permetria consolidar l'objectiu de 'crear un espai de televisió en català'. Tresserras, per la seva banda, ha dit que la unió és important per construir un mercat cultural 'significatiu' a Europa. Segons el conseller català, si millora l'oferta de canals, millorarà també l'audiència en català.

Antoni Martorell, director general d'IB3, ha afirmat que l'acord representa 'un pas més de futur de cara a la consolidació d'un espai de televisió en català'. Martorell també ha valorat positivament que els espectadors balears puguin disposar de més oferta televisiva, alhora que IB3 tindrà una audiència potencial de set milions d'espectadors.