Marie Claire presenta un ERO que afecta noranta-quatre treballadors

  • Derbi també presenta un ERO temporal que afecta dos-cents cinquanta treballadors

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.01.2009 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa de fabricació tèxtil Maire Claire ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a la planta que té a Castelló. Noranta-quatre dels cent vuitanta-un treballadors s’hi veuran afectats. La direcció de l’empresa i els sindicats faran avui la primera reunió del període preceptiu de consultes. Marie Claire té també una fàbrica a Vilafranca i una planta logística a Borriol. A aquest ERO se suma el que ha anunciat avui Derbi.El comitè d’empresa de Marie Claire plantejarà que s’aprovin tantes jubilacions anticipades com sigui possible, encara que la major part dels treballadors no té l’edat permesa per poder optar a la jubilació.

Derbi també ha anunciat avui un ERO

L’empresa catalana de motocicletes Derbi ha anunciat que presentaria un Expedient de Regulació Ocupacional (ERO) temporal a Martorelles (Vallès Occidental). La mesura afectarà dos-cents-trenta cinc treballadors, ço és, la totalitat de la plantilla. L’aplicació, que es farà durant els mesos de baixa estacionalitat de la fàbrica, pretén reduir l’estoc de motos per a vendre. Empresa i sindicats es reuniran avui per negociar-ne les condicions.

Segons que ha dit la companyia, que pertany al grup Piaggio, la decisió respon a la caiguda de les vendes, de prop d’un 50%.

Els dos-cents trenta-cinc treballadors s’hauran de quedar a casa un màxim de trenta-set dies durant el 2009. Serà en els períodes compresos entre el gener i l’abril i entre l’octubre i el novembre, en què els nivells de venda són menors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any