El perpinyanès Lluís Colet bat el rècord mundial del discurs més llarg amb un homenatge al català

  • Ha parlat més de 124 hores seguides

VilaWeb
Redacció
17.01.2009 - 16:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El perpinyanès Lluís Colet ha aconseguit aquest dissabte superar el rècord del discurs més llarg del món després de parlar ininterrompudament durant 124 hores. D’aquesta manera, Colet ha superat l’indi Jayasimha Ravirala, posseïdor del record Guiness, amb més de 120 hores consecutives, i ha dedicat la proesa ‘a tota aquella gent i associacions que defensen i promouen la cultura catalana a la Catalunya del Nord’.La prova s’ha dut a terme a la sala del restaurant de l’Estació de Perpinyà des del passat dilluns 12 de gener a les deu del matí i una cinquantena de persones l’han acompanyat en el moment d’aconseguir aquesta fita, al voltant de les dues del migdia. Entre els assistents, hi havia el cantautor Jordi Barre, i membres de la USAP i dels Dragons catalans de rugbi.

Colet, que és guia al Castellet de Perpinyà i treballa com agent del patrimoni de l’ajuntament de la capital nord-catalana, ha acabat les 124 hores de discurs en cansat i afònic, tot i que ha afirmat sentir-se bé físicament. En les últimes hores, fins a les dues del migdia, la lectura ha estat lenta, fruit del cansament. Colet, visiblement emocionat, ha explicat que ha dut a terme aquesta proesa perquè ‘consti’ que el discurs més llarg del món ‘ha sigut en català’.

A les deu del matí, ha igualat el record actual, amb 120 hores, i s’ha emocionat molt després de rebre els aplaudiments dels assistents. Tot i disposar ja del nou rècord, ha volgut continuar fins a les dues del migdia, tal com havia previst des del principi.

La plusmarca actual, homologada al llibre ‘Guinness dels Rècords’, era de 120 hores i la va aconseguir l’indi Jayasimha Ravirala, el març 2007, a la Universitat de Hyderabad, llegint textos personals.

Durant aquesta setmana, Colet, que té 62 anys, ha llegit textos i poesies sobre la història universal, la cultura de Catalunya, els refranys catalans, la llengua catalana, els Dragons catalans de rugbi, la USAP, el Barça, les seleccions catalanes i el pas del TGV per Perpinyà, entre d’altres.

La prova s’ha fet sota el control d’un notari i d’un metge, que ha fet el seguiment de l’estat físic de Colet durant aquests cinc dies. El metge s’ha mostrat sorprès per l’estat de salut de Colet i ha explicat que el que ha fet és ‘fora del comú’, ja que una altra persona en les mateixes condicions hauria començat a delirar al cap de tres o quatre dies. Segons ha comentat, el fet que Colet tingui una gran resistència física gràcies a la seva afició per les maratons, la seva costum a fer rècords i la seva motivació han sigut claus per a la consecució d’aquest repte.

Enllaços
Més informació: VilaWeb Catalunya Nord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any