Els Reis Mags, a punt d’arribar a tot el país

  • Les cavalcades de Barcelona i Alcoi es podran seguir per internet

VilaWeb
Redacció
05.01.2009 - 09:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre els Reis Mags arribaran a totes les poblacions del país. Les cavalcades, una festa amb tradició centenària en alguns punts, seran el centre d’atenció de petits i grans. Entre les poblacions amb més tradició hi ha Barcelona, Igualada, València, Alcoi i Palma. Algunes es podran seguir en directe per internet, com les de Barcelona i Alcoi. La capital de la comarca de l’Alcoià en celebra una de les més antigues, ja documentada el 1866.La cavalcada de Barcelona, com la de la majoria de pobles costaners, comença amb l’arribada dels Reis per mar. Els Mags atracaran al Moll de la Fusta a les cinc de la tarda amb el Pailebot Santa Eulàlia, i la cavalcada començarà a circular pel centre de la ciutat a dos quarts de set, amb sortida a l’avinguda Marquès de l’Argentera, i finalitzarà a les nou a l’avinguda Rius i Taulet. Ací en podeu veure el recorregut i en aquesta web es retransmetrà en directe. A més, alguns districtes de la ciutat celebraran cavalcada pròpia.

A Igualada, la cavalcada de Reis és una de les festes de tot l’any en què més s’involucra la població. Entre els trets que la caracteritzen hi ha la presència del patge Faruk i el fet que els reis reparteixin els regals als xiquets casa per casa. La sortida de Ses Majestats serà al passeig Verdaguer i l’arribada a la plaça Castells.

La cavalcada de València també té una gran tradició. Ses Majestats arribaran al port i, en cotxes oficials, seran traslladats fins al passeig de l’Albereda, on a les sis començarà la desfilada. Hi participaran més de dues mil persones i una quarantena de carrosses. A les vuit, aproximadament, arribaran a l’Ajuntament, on els rebrà l’alcaldessa Rita Barberà.

Sens dubte, la cavalcada amb més història és la d’Alcoi, que es remunta a l’any 1866, segons documents de l’època. Una de les peculiaritats d’aquesta cavalcada és la presencia dels ‘negres’, un grup de patges que pugen amb escales de fusta als balcons de les cases per lliurar regals a les famílies. La festa, com anys enrere, es podrà seguir per internet.

A Palma, els Reis arribaran al Moll Vell i a les set començaran el recorregut a l’avinguda Antoni Maura. El final de la cavalcada serà a la plaça de la Reina, cap a les nou del vespre.

Enllaços
Consuetudinarium, bloc de tradicions populars.
Webs a Nosaltres.cat: Cultura popular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any