Milers de manifestants a Palma perquè el 31 de desembre sigui la diada de Mallorca

  • Una dotzena d'organitzacions se sumen a la convocatòria de la plataforma 31-D

VilaWeb
Redacció
31.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns tres mil manifestants, segons l’organització, es concentraren ahir al vespre al cor de Palma per reivindicar la identitat nacional de Mallorca, sota el lema ‘Països Catalans. Un poble lliure al món’. Convocats per la plataforma 31-D, van sortir del passeig des Born i acabaren a la plaça dels Patins, on van actuar Oprimits i Barrumbada. El portaveu, Antoni Trobat, va dir que la Festa de l’Estendard era la ‘vertadera Diada de Mallorca’.’Per això reclamam de tornar a la data de celebració que pertoca. Amb el lema de la diada les entitats reclamam el dret d’autodeterminació de la nació catalana de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó’, digué Trobat.

A la manfiestació, hi van donar suport els partits PSM, Esquerra, Bloc per Mallorca, les JERC i les JEN; els sindicats Unió Obrera Balear (UOB) i STEI-i, i les entitats Associació de Senegalesos de Mallorca, Comitè de solidaritat amb Euskal-Herria, Grup Blanquerna i Lobby per la Independència.

L’Obra Cultural Balear (OCB) també ha organitzat tot un seguit d’activitats a tot l’illa per commemorar la diada, com ara la lectura d’un manifest que exhorta els catalanoparlants ‘a prendre un paper actiu en l’impuls del procés de normalització lingüística’.

Enllaços
Diari de Balears: “Canya a Espanya”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any