Castells: ‘Amb aquest document no hi ha acord’

  • Reclama xifres concretes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.12.2008 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia català, Antoni Castells, no dóna per bona la proposta de Solbes. Ja va rebutjar la primera, del 17 de juliol, i ara ha dit que no hi havia suficients avanços: ‘No hi ha encara la peça essencial: la clàusula d’anivellament perquè no hi hagi inversions de renda.’ També ha reclamat que Solbes faci públiques les xifres amb què treballa i li ha retret la tardança en fer la proposta (vegeu-ne el vídeo).’El que al juliol era una proposta de bases, ara va més enllà: es crea un fons, diu quins serveis s’han d’anivellar, hi ha un compromís d’actualització, etc. Ara bé, amb aquesta proposta no puc assegurar que en surti un model de finançament coherent amb l’estatut’, ha dit Castells. Ha anunciat que a partir de divendres treballarien amb perseverança per a concretar encara més la proposta, perquè creu que no deixa clar què passarà amb els recursos que no s’anivellen.

Tot amb tot, també ressalta que hi ha elements positius: ‘El document reconeix que l’estat ha de posar diners sobre la taula. És una notícia, perquè fins ara deia que no. Ara ha de concretar quants.’

Enllaços
Ministeri d’Economia espanyol: El Gobierno envía a las Comunidades Autónomas su propuesta para la reforma del sistema de financiación autonómica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any