ERC i ICV, escèptics sobre la possible presentació de la proposta de finançament

  • Queden dos dies perquè acabi el termini i el govern espanyol encara no ha presentat cap document · El PSC, en canvi, és optimista

VilaWeb
Redacció
29.12.2008 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manquen dos dies perquè acabi el termini pactat entre el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el de la Generalitat, José Montilla, per tenir una proposta de finançament damunt de la taula, i sembla que només el PSC confia en què la proposta serà satisfactòria. El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha dit que no esperava gaire de la proposta del govern espanyol i ha advertit que encara hi havia molta feina per fer.Ridao ha explicat que, per tal que ERC donés el seu vist-i-plau, ‘la proposta hauria de ser xifrada’, i el secretari general d’Iniciativa, Joan Herrera, també ha demanat ‘una proposta que garanteixi la suficiència financera de la generalitat’.

Herrera també ha advertit que Catalunya no podia permetre’s de ‘tancar un acord de finançament en fals’ i que el nou model de finançament havia de ‘donar resposta a les demandes socials’ i ‘seguir criteris objectius de solidaritat’. Herrera confia que la proposta de finançament del govern espanyol arribarà abans que acabi el termini fixat però dubta que pugui haver-hi cap acord, ja que ‘a hores d’ara encara no s’ha fet la proposta que que hauria d’estar consensuada entre el govern espanyol i la Generalitat’.

També el Partit Popular ha demanat ‘un compromís concret amb una xifra exacta per a Catalunya’, en paraules de la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, qui ha explicat que el seu partit defensaria ‘el criteri de l’increment de la població’ com a prioritari.

Per la seva banda, el portaveu dels socialistes, Miquel Iceta, ha dit que s’havia demostrat que existia ‘voluntat política de negociar un bon acord que compleixi l’estatut’. Els seus socis de govern, però, demanen una xifra.

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: CiU, ERC i ICV retreuen a Zapatero la manca de concreció sobre el finançament (27-12-08) I Zapatero no garanteix encara tenir l’acord del nou finançament abans de cap d’any (26-12-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any