Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  23.12.2008  13:34

Emili Valdero: 'La prioritat d'ERC és mantenir-se al govern a qualsevol preu'

En una entrevista amb VilaWeb explica perquè ha plegat

Men?ame
 

El secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero, ha deixat avui el càrrec per discordances amb la gestió que fa Esquerra del departament. Valdero ha presentat aquesta carta de dimissió (pdf) a Josep Huguet, però el govern assegura que pocs minuts abans havia estat cessat per motius professionals. Les diferències entre Valdero, membre de Reagrupament, i el conseller queden paleses en aquesta entrevista amb VilaWeb.

Valdero diu que les polítiques que impulsa ERC són subordinades a les del PSC i que Huguet li va retirar la confiança quan va donar suport al corrent intern presidit per Joan Carretero.

- Per què ha plegat?
Per discordances amb les polítiques que impulsa ERC des del govern. El partit manté una acció submisa al PSC en tots els àmbits, que no és la que esperava l'electorat. No actua amb fermesa davant el que crec que són clarament polítiques que perjudiquen el país.

-La seva vinculació amb Reagrupament.cat ha influït en la decisió?
Vaig donar suport a Joan Carretero a les eleccions a la direcció. Des de llavors que hi ha hagut un distanciament polític amb el conseller Huguet, no em tenia confiança. Es vivia una situació incòmoda en què no m'hi sentia a gust. S'ha actuat amb sectarisme.

- L'han esperonat a dimitir?
Ha estat una decisió estrictament personal, no pas col·lectiva.

-Denuncia una retallada injustificada del pressupost de Comerç
El pressupost de Comerç serà un 43% inferior durant el 2009, fet que repercutirà en un sector que té molta importància. En contra del meu parer, s'ha fet una retallada molt sagnant, tot i que ERC sempre ha vetllat pel petit i mitjà comerç. S'hauran de retallar molts projectes (zones de vianants, reformes de mercats municipals, ajudes a associacions de comerciants...).

- Ho ha discutit amb el conseller Huguet?
Hi he conversat a dos quarts de nou i, en acabar, he presentat la dimissió.

- Què farà a partir d'ara?
Feia temps que tenia problemes de consciència. Em vaig apuntar a ERC per complir uns determnats principis, que ara no veig. Me'n torno a la Universitat de Barcelona, no sóc polític professional i no necessito viure d'això. En aquest país no hi ha tradició de dimitir. Fora bo que la gent tingués clar que és una feina transitòria. En canvi, la prioritat d'ERC és mantenir-se al govern a qualsevol preu.

- Com veu ERC?
Els afins a Puigcercós i Carod diuen que la seva prioritat són les polítiques socials, però no les poden dur a terme per l'asfíxia financera. Per tant, justificar el tripartit per les polítiques socials, queda com una estafa, un enorme engany. L'autèntic conflicte d'ara és territorial, nacional. Davant d'açò, el tripartit no té cap mena de sentit.

Bernat Ferrer

Men?ame