Entitats de Manlleu s’uneixen per oposar-se a l’ARE que la Generalitat vol fer al municipi

  • Aquesta Àrea Residencial Estratègica preveu la construcció de 2.273 habitatges

VilaWeb
Redacció
23.12.2008 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats de Manlleu agrupades dins de la comissió ‘Encara hi som a temps’ rebutgen que a la població es desenvolupi una de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) que impulsa la Generalitat. Aquesta Àrea Residencial Estratègica preveu la construcció de 2.273 habitatges en la zona compresa entre l’estació de tren i l’ermita de Sant Jaume. La comissió ha convocat una concentració a la plaça Fra Bernadí de Manlleu el dia 28 de desembre a les 12 del migdia.Els opositors al desenvolupament d’aquesta àrea consideren que el projecte és una ‘bogeria’ que està en contra del ‘sentit comú’. Sergi Solà, membre del GDT i un dels membres de la comissió, considera que en el moment que tocaria ‘digerir’ un creixement com el que ha viscut el país després dels darrers anys la Generalitat vol solucionar la ‘crisi del totxo’ amb ‘més totxo’.

Aquest és el comunicat que ha fet públic el GDT:

Per tal d’ampliar la oferta de pisos, la Generalita de Catalunya ha previst un pla especial per a la construcció de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) en 86 municipis de tot Catalunya. Això suposarà la construcció de 90.157 nous habitatges arreu, ara que hi ha més pisos buits que mai! La crisis del Totxo no es soluciona amb més totxo, això és apagar el foc amb gasolina.

Aquesta proposta de la Generalitat és un decret urgent que anul·la i vulnera l’autonomia municipal, ja que es preveu construir fins i tot en sòl qualificat com a rústic pels ajuntaments.

Per alguns pobles això suposarà el creixement d’un 30% de la seva població. I els serveis? I els recursos naturals? I el teixit social? I els pagesos? Aquesta és la Catalunya que volem? Fins on arribarà la febre del creixement?

Des del Grup de Defensa del Ter estem preparant al.legacions al projecte global d’ARES a les comarques Centrals, ja que ens sembla una autèntica bestiesa, i ens plantegem diverses mobilitzacions ja que per la nostra experiència, les al·legacions van directes a la paperera.

De moment però, hem impulsat conjuntament amb d’altres entitats una comissió per oposar-nos a la de Manlleu, que és una de les més flagrans. Amb una previsió de 2.276 habitatges que s’han de construir els pròxims 5 anys, on s’espera que hi habitin unes 6.000 persones, més que tot Roda de Ter!

La comissió l’hem batejat amb el nom “Encara hi sóm a temps!”, i de moment ja hi formem part:

Casal Popular Boira Baixa

Cup Manlleu

Diables Serpents de Manlleu

Grup de Defensa del Ter

Grup municipal CIU-Manlleu

ICV Manlleu

JARC

Pagesos de Manlleu

Unió de Pagesos

Estem oberts a més adhesions, tot i que treballem contra rellotge, ja que el termini per presentar al·legacions és el 31 de desembre.

Es convoca una concentració a la plaça Fra Bernadí de Manlleu el dia 28 de desembre a les 12 del migdia. Hem d’omplir la plaça per cridar ben fort ARE NO!

La concentració ha de servir per dir no a la Generalitat, i de pas convidar a l’alcalde a dir un NO rotund, ni ARE parcial ni res. Hem de donar arguments a l’alcalde davant la Generalitat.

Grup de Defensa del Ter

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any