Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  19.12.2008  10:34

S'ha mort Mark Felt, Gola Profunda

Ex-director adjunt de l'FBI, va filtrar la informació a 'The Washington Post' que va revelar el Watergate

Men?ame
 

L'ex-director adjunt de l’FBI nord-americà, Mark Felt, més conegut per Gola Profunda, s'ha mort anit a Califòrnia. Tenia noranta-cinc. Va ser ell qui va filtrar la informació als periodistes Bob Woodward i Carl Bernstein de 'The Washington Post', que van revelar el cas Watergate, un afer de corrupció de l'administració de Richard Nixon, els anys setanta. A conseqüència de tot plegat, el president nord-americà es va veure obligat a dimitir.

Ell va guiar les investigacions del reporter Woodward, llavors novell, per a descobrir qui hi havia darrere els cinc homes detinguts per la policia el 17 de juny de 1972, quan provaven d’entrar il·legalment a les oficines del comitè electoral demòcrata, a l'hotel Watergate de Washington.

'The Washington Post' va publicar tot un seguit d'exclusives que vinculaven Nixon amb els detinguts. L’afer va escandalitzar una bona part de la societat nord-americana i el president va acabar presentant la dimissió el 1974, un fet sense precedents.