Un grup d’estudiants ocupa el Comissionat d’Universitats per protestar contra les expulsions a la UAB

  • Centenars d'estudiants han tallat a migdia la AP-7 i la Diagonal

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.12.2008 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els estudiants que s’oposen al procés de Bolonya han intensificat les accions de protesta, l’endemà de l’anunci de l’expulsió de sis estudiants de la UAB per uns aldarulls ocorreguts els mesos d’abril i maig. Un grup d’estudiants ha ocupat el Comissionat d’Universitats i s’ha tancat a la zona de despatxos. S’hi volen quedar fins que la comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, els rebi per parlar i és previst que això no passi fins que demà a migdia.Han parlat amb el Director General de Recerca, Ramon Moreno, el càrrec més alt del Comissionat d’Universitats que era a l’edifici, qui els ha dit que no podrien parlar amb Palmada fins l’endemà a migdia i que ho hauria de fer un grup de representants. Els estudiants però, reclamaven que Moreno digués davant dels mitjans de comunicació que eren allà que era en contra de les expulsions de l’autònoma i que es comprometés a fer tot allò que pogués perquè no s’apliquessin. Finalment Moreno ha marxat i els estudiants s’han quedat al Comissionat on, d’entrada, tenen previst quedar-se fins que no parlin amb Blanca Palmada.

Talls de trànsit a Barcelona i a l’Autònoma

A més, a migdia, centenars d’estudiants han tallat mitja hora la AP-7 a l’altura de la UAB; un altre grup ha fet el mateix a la Diagonal i després s’ha afegit a l’ocupació de l’edifici del Comissionat. Els estudiants de la UAB que han tallat mitja hora la AP-7 es reuniran a la tarda per decidir quines altres accions duran a terme, pendents de la negociació que hi ha amb el rectorat, que inclou tres peticions: l’aplicació d’una moratòria del procés de Bolonya, la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la implementació del procés i la suspensió de les sancions.

Les sancions

Els sis estudiants han estat expulsats entre un i tres anys. Els altres vint estudiants expedientats, en canvi, rebran amonestacions públiques, tot i que els instructors dels expedients també n’havien demanat l’expulsió temporal.

Aquest comunicat (pdf) de la UAB cita l’aplicació de ‘criteris de proporcionalitat’ i ‘la funció pedagògica i rehabilitadora’ de les sancions universitàries per justificar la resolució final.

Les sancions definitives condemnen els estudiants pels aldarulls del del 18 d’abril i del 29 i del 30 de maig i les han firmades el rector en funcions, Lluís Ferrer, i la vice-rectora d’Ordenació Acadèmica en funcions, Dolors Riba, que formen part de l’equip de govern fins que no els substitueixi l’equip de la nova rectora, Anna Ripoll, elegida a les eleccions de dilluns.

En concret, la universitat sanciona aquests estudiants perquè considera que van ‘agredir físicament membres del Servei de Seguretat, obstruir el pas i assetjar el cotxe de la degana, així com a accedir al seu ordinador i a la informació que contenia’.

Les protestes continuen

A la UAB, la Facultat de Lletres i el Rectorat continuen ocupats pels estudiants, però dilluns es van començar a desocupar les facultats de Comunicació, Ciències de l’Educació, Psicologia, Ciències Polítiques i Sociologia, Ciències i Biociències. Ara, arran dels expedients, els col·lectius d’estudiants que duen a terme les protestes ja van dir ahir que no es quedarien de braços plegats.

Enllaços
Consulteu en directe la situació del trànsit a Barcelona i a fora de la ciutat.
Arxiu de VilaWeb (02/12/2008): ‘Bolonya, pros i contres’.
Repressió política a la UAB, bloc dels estudiants expedientats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any