Desnonen l’últim veí del carrer d’en Robador 29 de Barcelona

  • Havia denunciat que li feien 'mobbing' immobilitari des de fa anys · VilaWeb TV oferirà demà un reportatge sobre el cas

VilaWeb
Redacció
17.12.2008 - 16:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han desnonat al matí, per decisió judicial, l’últim inquilí del número 29 del carrer d’en Robador de Barcelona, Manel González. Ha estat l’últim que hi ha viscut, perquè la resta s’han anat mudant des del 2003, criticant que patien ‘mobbing’ immobiliari (talls de llum i aigua injustificats, plagues de rates…). Un serraller li ha canviat el pany quan ha baixat a comprar i li han carregat els béns en un camió de mudances.Després de cinc anys de lluita, el districte de Ciutat Vella li ha ofert un pis de titularitat pública com a alternativa, que ha acceptat. Però preveu de continuar els processos judicials, perquè considera que la resolució judicial que ha autoritzat el desnonament és irregular.

Els actuals propietaris van aconseguir una resolució que retirava la sentència favorable a González per la qual tenia dret a comprar el pis i que, alhora, els autoritzava a desnonar-lo. Veïns i entitats ja van evitar l’1 de desembre que la policia ho fes, però avui no han pogut.

L’edifici es va vendre quatre cops entre 2001 i 2003, augmentant-ne exponencialment el valor, tot i que hi fan falta rehabilitacions.

(VilaWeb TV oferirà demà un reportatge sobre aquest cas)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any