Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  16.12.2008  20:00

Més opcions per catalanitzar l'ordinador

Microsoft publica la versió catalana del paquet Windows Live

Men?ame
 

Microsoft acaba de publicar la versió en català del paquet de programes Windows Live, que inclou el sistema d'emmagatzematge en línia SkyDrive, el servei per a emmagatzemar i compartir imatges Fotos i el Messenger (per a Windows), el programa de missatgeria instantània més utilitzat del país. Al Windows Live també s'integra el servei de correu Hotmail, que es traduirà properament. Amb aquests tres programes, el català continua avançant en el terreny de la informàtica. Fent una ullada a la web de Softcatalà, el principal repositori de programes traduïts, podem observar que hi ha versions en català dels sistemes operatius Windows Vista (per a Windows) i Windows XP (Windows), Ubuntu (una de les distribucions més populars de GNU/Linux, basada en l'escriptori Gnome) i Fedora (GNU/Linux), però no de Macintosh, malgrat les peticions perquè es tradueixi el MacOS X. També s'han catalanitzat els principals paquets ofimàtics, com l'Office 2007 (per a Windows) i l'OpenOffice (l'esforç traductor més gran de l'equip de voluntaris de Softcatalà), i els navegadors més utilitzats: l'Explorer 7 (per a Windows), el Firefox (Windows, GNU/Linux, Mac), el Chrome (Windows) i l'Opera (no oficial, per a Windows i GNU/Linux).

A la secció del Rebost de Softcatalà trobareu molts més programes traduïts, tant pels voluntaris de l'organització com per grups, persones i empreses de fora (Tradu-cat, CATMidia, Google...), classificats per sistema operatiu (Windows, GNU/Linux i Macintosh) i per categories (internet, ofimàtica, gràfic, multimèdia, empresarial, educació/ciència, utilitats, jocs, llengua i sistemes operatius).