Ciutadania no serà obligatòria en anglès i la plataforma ajorna la vaga

  • Els professors podran decidir en quina llengua l'ensenyaran

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà no hi haurà vaga a l’ensenyament valencià. La Plataforma per a l’Ensenyament Públic va decidir ahir al vespre d’ajornar-la, després de negociacions d’última hora, atès que la Conselleria d’Educació va acceptar la seva contraproposta. En efecte, la Coselleria ha proposat, finalment, que l’assignatura de ciutadania pogués ensenyar-se en la llengua que volgués cada centre i ha acceptat com a data límit de les negociacions el 15 de febrer.Ahir a primera hora res no feia sospitar que la vaga se suspendria, però la Conselleria, que volia evitar-la, va presentar una circular que recollia les reivindicacions de la plataforma. Aquesta va considerar-ho un pas endavant, però va presentar-li una contraproposta fixant un termini de les negociacions i demanant que es concretés més si la llengua de l’assignatura seria el català, o el castellà. L’acceptació per la Conselleria d’aquestes dues condicions va menar la plataforma a ajornar la vaga.

‘Un ajornament, res més’

La plataforma recalca que és un ajornament, res més, i que si les negociacions no avancen, tornarà a convocar la vaga. De moment, l’ajorna fins que no sàpiga ‘el resultat de les primeres negociacions’ i que mantindrà ‘la vigilància sobre les respostes que es concretin en cada procés negociador’. A principi de gener la plataforma es reunirà per fixar els punts concrets a proposar en cada àmbit de negociació i quines seran les mobilitzacions en cas que el procés negociador fracassi.

Per la Plataforma, ‘la circular significa que el govern valencià accepta el fracàs del model proposat i que deixarà d’advertir, amenaçar i interferir la tasca del professorat’.

‘Hi estarem al damunt’

El sindicat STEPV optava, en un primer moment, per mantenir la vaga, però ‘per evitar un mal major’ ha acabat sumant-se a l’ajornament, segons que ha explicat a VilaWeb un dels portaveus, Marc Candela. Un dels motius principals que els ha empès a ajornar la vaga ha estat que la Conselleria ‘ha fet explícit que l’assignatura es podria ensenyar en valencià o castellà’.

Però, diu, no es relaxaran: ‘No volem deixar respirar la Conselleria i hi estarem al damunt’, diu Candela; i afegeix: ‘El calendari de negociacions, tot sol, és insuficient, si no va acompanyat del compromís de l’administració.’ Per això s’hi miraran molt, assegura, en les negociacions que començaran d’aquí a unes setmanes.

Enllaços
STEPV: La comunitat educativa aconsegueix el compromís del Conseller de canviar la seua política educativa.
Escola Valenciana: La Conselleria es compromet a canviar la seua política educativa.
Canal a VilaWeb TV: El conflicte de ciutadania en anglès.
Arxiu de VilaWeb: Desenes de milers de manifestants col·lapsen València contra la política de Font de Mora (30-11-08).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any